Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

Віммельбух це цікаво, весело і корисно: що це за книжки з картинками

tvoymalysh.com.ua

Віммельбух це цікаво, весело і корисно: що це за книжки з картинками

Яскрава книжка з безліччю картинок та майже без тексту, взагалі не має вікових обмежень. Таки картинки із задоволенням розглядатимуть найменші дітки разом з дорослими, та й батькам буде цікаво вишукувати щоразу щось новеньке серед безлічі малюнків, хоча навряд чи вони в цьому зізнаються. Тож, що ж це за видання таке, звідки воно взялося і взагалі, чи має якусь користь для дитячого розвитку?

Книжки з картинками без тексту (або майже без нього), призначені для немовлят існували вже дуже давно, але, зазвичай, там були великі малюнки, які легко називати і показувати дитині. «Батьком» жанру віммельбухів, докорінно інших книжок з картинками, вважається німецький художник ілюстратор Альфонс «Алі» Мітґуч – саме він створив першу книжку розглядалку на замовлення дитчого психолога наприкінці 60-х років минулого століття. Це був віммельбух «Усе навколо в моєму місті» (нім. Rundherum in meiner Stadt) і його зміст було навіяно дитячими враженнями художника.

В Україну такі книжки прийшли лише на початку 2000 років, і одразу сподобалися батькам і малечі.

Сама назва цього жанру походить від німецького «wimmeln» - роїтися, Вuch – книга. Ще їх називають книжками бродилками або живими книжками, бо на їхніх сторінках життя просто вирує.

Книжок з картинками видається не мало – це і комікси, і книжки для малят, і книжки з віконцями та розкладаними об’ємними фігурами, проте віммельбухи мають власні типові риси:

Як будь яка спільна діяльність – читання, гра, будівля з кубиків, настільні ігри, розглядання віммельбухів допомагає дитині відчути єдність з дорослим і закріплює ваш ментальний зв’язок.

Серед найпопулярніших у наших видавництвах наразі є віммельбухи «Рік у лісі», «Незвичайна дружба у світі рослин і тварин» Емілії Дзюбак, «Хто що робить? Віммельбух професій» Доро Ґьобель, «П’єр і місто лабіринтів. У пошуках викраденого Каменя» Маруяма Чихиро, «Аеропорт» Гьонтген Ізабель і ще чимало інших.

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
28 апреля 2024