Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

Сьюзен Зонтаґ «Про фотографію». Новий переклад книги видав Музей Харківської школи фотографії

womo.ua

Сьюзен Зонтаґ «Про фотографію». Новий переклад книги видав Музей Харківської школи фотографії

Перше видання українською мовою вийшло 2002 року у видавництві «Основи». Незабаром завдяки Музею Харківської школи фотографії у продажу з’явиться новий переклад книги Сьюзен Зонтаґ. Про це розповіли у DTF Magazine із посиланням на допис наукової радниці музею Олени Червоник.

У своїй збірці «Про фотографію» Зонтаґ міркувала про місце фотографії в сучасній культурі.

«Останнім часом фотографія стала майже такою ж популярною розвагою як секс або танці — це означає, що як і будь-якою масовою формою мистецтва, більшість людей займаються нею не в художніх цілях. Вона головним чином є соціальним ритуалом, захистом від тривоги й інструментом самоствердження», — писала вона.

Ще один твір американської критикині, письменниці й фотографки Зонтаґ «Спостереження за болем інших» виходила у видавництві ist publishing минулого року. У ньому вона розмірковує про природу війни та здатність фотографії запобігати насильству.

Читайте також: Із Кейт Вінслет у головній ролі. Компанія RoadsideFlix анонсувала вихід фільму «Лі» про життя військової фотографки Лі Міллер

Долучайтесь до наших соцмереж, аби бути в курсі усіх важливих новин та подій: Facebook, Telegram, Instagram

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
30 мая 2024