Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

В Україні створили навчальну програму для жінок, які хочуть стати трактористками

womo.ua

В Україні створили навчальну програму для жінок, які хочуть стати трактористками

Програма розвитку ООН в Україні започаткувала професійні курси для жінок, які б хотіли працювати трактористками у сільському господарстві. Про це повідомили на офіційному сайті організації.

Навчальний курс відбудеться у Миколаївській області. Він має на меті задовільнити попит місцевих роботодавців на додаткові підготовлені кадри, оскільки зараз багато працівників служить у ЗСУ.

До курсу долучилися вісім жінок зі Снігурівки, які вже пройшли співбесіду з майбутнім роботодавцем ТОВ «АГРОФʼЮЖН». Компанія надасть для майбутніх трактористок необхідне обладнання й пальне. Курс триватиме шість місяців, після чого учасниці отримають сертифікат і посвідчення водія категорії А1.

Наразі українки все частіше обіймають посади, на яких раніше працювали чоловіки. Насамперед це водії, будівельники, електрогазозварники, слюсарі та електромонтери. Тому вітчизняні підприємства все більше залучають жінок до роботи на «чоловічих» посадах.

Читайте також: 30 років у цементній галузі: керівниця Подільського цементного заводу про лідерство, молоді таланти індустрії та підприємство під час великої війни

Долучайтесь до наших соцмереж, аби бути в курсі усіх важливих новин та подій: Facebook, Telegram, Instagram

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
20 мая 2024