Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

В Україні з’явиться добровольчий жіночий підрозділ управління БПЛА

womo.ua

В Україні з’явиться добровольчий жіночий підрозділ управління БПЛА

Нещодавно у деяких представників ЗСУ виникла ініціатива створення суто жіночого підрозділу управління безпілотними авіаційними системами. Про це повідомив засновник Центру підтримки аеророзвідки й командир добровольчого підрозділу БпЛА «Орден Сантьяго» Ігор Луценко.

«Робота з (відносно) складними системами, що потребує технічної грамотності, уважності та акуратності, базових інженерних навичок і творчого тактичного мислення. Конкурсний відбір. Визначення, наскільки кандидатки здатні виконувати бойові завдання в рамках підрозділу. Навчання, навчання і ще раз навчання. Одночасно воно є і способом відбору теж. Перевірки СБУ. Потім — фінальне рішення про зарахування у підрозділ», — розповів він.

Жінки віком від 18 років мають пройти через конкурсний відбір. Перевагу надаватимуть кандидаткам із знанням та досвідом у сфері пілотування, експлуатації, ремонту, обслуговування БпЛА чи подібних систем, військові навички — від сапера і до медика чи стрільця, досвід програмування, роботи за технічними спеціальностями (електроніка або радіо). Заповнити анкету можна за посиланням.

Читайте також: ЗСУ: Жінки можуть бути мобілізовані за найбільш дефіцитними спеціальностями

Долучайтесь до наших соцмереж, аби бути в курсі усіх важливих новин та подій: Facebook, Telegram, Instagram

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
20 мая 2024