Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

Евакуація з маленькою дитиною: про екстрену валізку, слінг та переоцінку цінностей. Особиста історія

tvoymalysh.com.ua

Евакуація з маленькою дитиною: про екстрену валізку, слінг та переоцінку цінностей. Особиста історія

Екстрена валізка - це сумка або рюкзак з найнеобхіднішими речами в будь-якій надзвичайній ситуації. До неї входять: копії документів (оригінали - у внутрішній кишені одягу), одяг, ліки, інструменти, засоби гігієни та їжа. Таку валізку можна укомплектувати заздалегідь, щоб швидко евакуюватися в небезпечній ситуації. Готову екстрену валізку можна купити у воєнному магазині, або ж зібрати необхідні речі самостійно. Найзручніше використовувати міцний рюкзак місткістю 30 л. Валіза на колесах буде зайвим навантаженням у разі евакуації. Крім того, варто складати речі, які перевірені практикою.

Для людей, які евакуюються з маленькими дітьми до екстреної валізки має додаватися ще одна важлива річ - слінг (відповідно до кількості дітей). Саме слінг, а не дитячий візок! Адже в екстреній ситуації дорослому знадобиться велика мобільність, а візок, на жаль, цього не дає. Також у натовпі візок можуть зачепити або перевернути.

Чому б не нести дитину просто на руках чи не посадити собі на шию?

Особиста історія Юлії Гординської, яка разом з сім’єю евакуювалася із зони активних бойових дій в перші дні повномасштабної війни:

Виїжджаючи з Бучі з чоловіком і 4-ма дітьми - ми були не впевнені, що зможем виїхати. Ми скинули в авто не цінні речі, а речі, які допоможуть вижити десь у лісі, якщо доведеться кинути авто і йти пішки: сірники, ліхтарики, аптечка, сокира ...і слінг. Менша дитина - далеко не новонароджена, йому 3,5 роки. Але, йти лісом довго й далеко він не зміг би. Я не взяла купу цінних й потрібних в звичайному житті речей, в тому числі, наприклад, куртку для себе. Але слінг - це те, що допомогло би мені нести найцінніший мій вантаж і він був складений в рюкзак одним із перших.

Коли ми їхали - ми бачили і чули обстріли. Місцеві жителі сіл, через які ми їхали і питали дорогу – не вірили, що ми зможемо проїхати. І люди, які виїхали через кілька годин після нас - вже не змогли проїхати.

На щастя, ми встигли, змогли виїхати. Слінгом я не скористалась. На щастя. Крім нас шістьох в 5-тимісному авто з нами була наша кішка і родина наших друзів: мама, тато і дитина.

Тепер можна думати, що можна було б взяти щось цінне, замість 20л бутля з водою або газової горілки з газовими балонами до неї. Але, я нагадую собі, що в той момент, ми рятували життя. І ми вивезли всі життя, що могли і все, що могло врятувати ті життя. Монітори, прикраси і т. д. не були цінністю в той момент, а слінг був.

Читай також: Дозвілля мами і малюка. Подорожі зі слінгом

Отже, слінг - помічник, а в екстреній ситуації, витягнутий з екстреної валізки, особливо! Він звільнить дорослому руки, розвантажить спину, надасть потрібної швидкості пересування. Дитина знаходитиметься попереду свого дорослого, який у випадку необхідності відгородить її від небезпек своїми руками. Він надасть дорослому можливість близькості зі своєю дитиною, а дитині – відчуття безпеки та близькість зі своїм дорослим.

Авторки статті: Юлія ГОРДИНСЬКА - Президентка ГО «Всеукраїнська Асоціація Слінгоносіння», авторка книги "У подолі по-новому або сучасне слінгоносіння";Ольга НИКОЛЮК - сертифікована слінгоконсультантка, членкиня ГО «Всеукраїнська асоціація слінгоносіння», авторка слінгоблогу O_Sling.

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
5 мая 2024