Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

Катував цивільних громадян: слідчі поліції Херсонщини повідомили про підозру співробітнику фсб

khersondaily.com

 Катував цивільних громадян: слідчі поліції Херсонщини повідомили про підозру співробітнику фсб

Катував цивільних громадян: слідчі поліції Херсонщини повідомили про підозру співробітнику фсб

Поліцейські Херсонщини встановили, що 29-річний працівник федеральної служби безпеки рф під час окупації Білозерки брав участь у катуванні проукраїнськи настроєних громадян. Наразі йому заочно повідомлено про підозру у вчиненні воєнного злочину. Фігуранту відповідно до українського законодавства загрожує 12 років ув’язнення.

Як розповів начальник відділу розслідування злочинів, учинених в умовах збройного конфлікту, слідчого управління поліції Херсонщини Ігор Дем’янюк, особу російського злочинця ідентифікували оперативники управління карного розшуку обласного главку поліції. Під час проведення оперативно-розшукових заходів вони встановили, що 29-річний працівник фсб у вересні 2022 року незаконно утримував двох громадян у захопленому окупантами приміщенні Білозерського районного суду. Впродовж кількох днів разом із іншими військовими рф фігурант знущався над ув’язненими та примушував їх до співпраці.

Одну із потерпілих незаконно затримали 13 вересня 2022 року. почали її допитувати. Під час допиту 52-річну жінку фігурант та троє інших росіян намагалися схилити до співпраці з окупаційною владою та записати з нею відеозвернення з неправдивою інформацією про мешканців Білозерської територіальної громади. Проте потерпіла не погоджувалась на пропозиції загарбників, при цьому відповідала на їх запитання українською мовою. Це розлютило військових рф і фігурант та ще один окупант застосовували до затриманої фізичне насильство. Жінка зазнала не менше 10 ударів гумовим кийком по спині, шиї та потилиці. До того ж працівник фсб ще й психологічно тиснув на потерпілу, погрожуючи зґвалтуванням її доньки.

Іншим потерпілим, над яким знущався фігурант, є 53-річний чоловік. Його ув’язнили 17 вересня 2022 року. Під час допиту незаконно затриманого також намагалися схилити до співпраці з окупаційною владою та отримати від нього інформацію про розташування підрозділів Збройних сил України. Чоловік відмовив окупантам. Тоді фсбшник зі ще одним військовим рф почали катувати ув’язненого. Чоловіка били кулаками та ногами по тулубу, гумовим кийком по шиї, спині та плечах. Також потерпілому спричинили більше десятка ударів електричним струмом. Катування супроводжувалося ще й психологічним тиском із боку працівника фсб – він увесь час погрожував затриманому так званою «депортацією» або розстрілом.

Злочинні дії фігуранта слідчі кваліфікували за ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України. Тобто – жорстоке поводження з цивільним населенням та інші порушення законів та звичаїв війни, вчинені за попередньою змовою групою осіб. Наразі зібрана необхідна доказова база та за погодженням із обласною прокуратурою працівнику фсб заочно повідомлено про підозру у вчиненні воєнного злочину. Йому загрожує позбавлення волі на строк від восьми до дванадцяти років. Досудове розслідування триває.

var lastCheck = new Date();

var caffeineSendDrip = function () {

var ajax = window.XMLHttpRequest

? new XMLHttpRequest

: new ActiveXObject('Microsoft.XMLHTTP');

ajax.onreadystatechange = function () {

if (ajax.readyState === 4 && ajax.status === 204) {

lastCheck = new Date();

}

};

ajax.open('GET', '/genealabs/laravel-caffeine/drip');

ajax.setRequestHeader('X-Requested-With', 'XMLHttpRequest');

ajax.send();

};

setInterval(function () {

caffeineSendDrip();

}, 1800000);

if (2000 > 0) {

setInterval(function () {

if (new Date() - lastCheck >= 7082000) {

location.reload(true);

}

}, 2000);

}

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
3 июня 2024