Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

Більше не в День визволення від нацистів: у Полтаві затвердили нову дату Дня міста

newsroom.kh.ua

Більше не в День визволення від нацистів: у Полтаві затвердили нову дату Дня міста

У Полтаві встановили нову дату відзначення Дня міста, а саме – 29 червня. Як повідомили на сайті мерії, відповідне рішення ухвалили сьогодні, під час засідання сесії міськради.

Дата 29 червня – це один із п’яти варіантів, який найбільше підтримали жителі громади під час голосування, передало “Суспільне“. Цю назву підтримали 1336 людей, які брали участь у голосуванні (66,3%).

У Полтаві День міста 23 вересня відзначали з 1999 року, до цього його святкували 12 липня. За словами директора Краєзнавчого музею Олександра Супруненка, на День визволення Полтави від нацистських загарбників 23 вересня, міська влада перенесла й святкування Дня міста, щоб зекономити витрати на відзначенні двох подій.

Питання про нову дату відзначення почали обговорювати у квітні 2023-го року після розгляду петиції. Її автор пропонував повернути святкування на 12 липня. Адже перша літописна згадка про Полтаву була саме цього дня. За новоюліанським календарем цю згадку датують 29 червня.

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
20 мая 2024