Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

У Харкові шахраї обіцяли дружині загиблого військового «повернути його з російського полону»

newsroom.kh.ua

У Харкові шахраї обіцяли дружині загиблого військового «повернути його з російського полону»

Двох чоловіків обвинувачують у шахрайстві, вчиненому у великих розмірах.

Як встановило слідство, 48-річний чоловік дізнався, що його знайомий — український військовослужбовець — безвісти зник у зоні проведення бойових дій. Дружина захисника дізналась від його побратима, що її чоловік загинув, виконуючи завдання по захисту держави, однак тіло полеглого винести з поля бою не вдалось.

Шахрай, діючи у змові зі своїм знайомим, вирішив нажитися на горі родини та користуючись пригніченим психологічним станом потерпілої, став переконувати її в тому, що насправді її чоловік перебуває у російському полоні.

Ділок запевнив, що має необхідні «звʼязки» для того, щоб бійця включили першим у список на повернення в Україну. Роль «впливової особи» грав спільник зловмисника, 29-річний чоловік — саме він видавав себе за співробітника СБУ, який «готовий допомогти». Але не безкоштовно — за вирішення питання про включення чоловіка потерпілої до списку обміну військовополонених ділки оголосили суму в 10 тисяч доларів. Здійснюючи психологічний тиск на жінку, зловмисники домоглись того, що вона погодилась на їхню пропозицію.

Як повідомили у пресслужбі Харківської облпрокуратури, правоохоронці викрили шахраїв. Їм загрожує до 8 років позбавлення волі.

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
20 мая 2024