Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

Здавали проукраїнських активістів і учасників АТО: на Харківщині викрили ще двох колаборантів з окупаційної поліції

newsroom.kh.ua

Здавали проукраїнських активістів і учасників АТО: на Харківщині викрили ще двох колаборантів з окупаційної поліції

Служба безпеки викрила ще двох колаборантів на співпраці з ворогом під час окупації частини Харківської області. Зловмисниками виявились 47-річний та 27-річний мешканці Куп’янського району.

Як повідомив речник Управління СБУ в Харківській області, після захоплення міста колаборанти добровільно пішли на співпрацю з ворогом і отримали “посади” в місцевому окупаційному «Управлении внутренних дел Временной гражданской администрации Харьковской области». Одного з них призначили поліцейським взводу патрульної служби, а через декілька місяців він став поліцейським-водієм патрульно-постової служби поліції. Новопризначений “правоохоронець” одразу приступив до виконання своїх обов’язків, до яких входило виявлення серед мешканців села проукраїнських активістів та учасників АТО.

Другий колаборант обійняв посаду помічника слідчого відділу. Вже у серпні його призначили поліцейським відділення охорони і конвоювання підозрюваних та обвинувачених. Відомо, що чоловік виїжджав на місця подій та проводив попереднє слідство по кримінальним справам, які перебували в проваджені у незаконному правоохоронному органі.

Після отримання посад окупанти видали новоспеченим правоохоронцям відповідні посвідчення та поліцейську форму з фейковими шевронами. Обидва “поліцейські” допомагали функціонувати незаконному правоохоронному органу агресорів та забезпечували становлення і зміцнення російської влади на тимчасово окупованій території Куп’янського району. Після звільнення території зловмисники втекли на територію рф та переховуються там від українського правосуддя.

Слідчі СБУ заочно повідомили фігурантам про підозру за ч. 7 ст.111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Тривають комплексні заходи для притягнення кожного колаборанта до відповідальності за злочини проти України.

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
20 мая 2024