Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

Розвідка США передаватиме партнерам та приватному сектору дані про Росію та Китай

rusjev.com

Розвідка США передаватиме партнерам та приватному сектору дані про Росію та Китай

Президент США Джо Байден зобов’язав «шпигунські служби» США ділитися з приватним сектором розвідданими, що стосуються потенційної загрози з боку Росії та Китаю.

Про це

повідомляє

Голос Америки.

Доступ до даних отримають компанії, які обслуговують критично важливу інфраструктуру США.

Така директива є частиною свіжого Меморандуму нацбезпеки щодо стійкості та убезпечення критичної інфраструктури, який Білий дім оприлюднив 30 квітня.

Метою ініціативи є захист від ризиків з боку іноземних супротивників — країн, злочинних груп чи хакерів. У документі йдеться про активізацію обміну розвідданими на «найнижчому можливому рівні класифікації» між приватними та міжнародними партнерами.

«Ця політика є особливо актуальною сьогодні, враховуючи деструктивні атаки програм-вимагачів, які тривають, кібератаки на системи водопостачання США з боку наших ворогів, неодноразові свідчення директора ФБР та інших вищих посадових осіб адміністрації, які б’ють на сполох про те, як наша критична інфраструктура є мішенню», — заявила заступниця радника президента Байдена з внутрішньої безпеки Кейтлін Дюркович.

При розробці Меморандуму взяли до уваги зокрема і досвід попередження від розвідки США про повномасштабне вторгнення Росії в Україну.

Директорка Агентства з кібербезпеки та захисту інфраструктури США Джен Істерлі заявила, що агенція розсекретила потенційні атаки з боку російського уряду, щоб попередити операторів критичної інфраструктури.

Сьогодні, за її словами, це стає ще більш актуальним через «серйозні загрози з боку Китаю».

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
20 мая 2024