Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

В Україні змінилися ціни на яйця: чи підвищиться вартість перед Великоднем

khersondaily.com

 В Україні змінилися ціни на яйця: чи підвищиться вартість перед Великоднем

В Україні змінилися ціни на яйця: чи підвищиться вартість перед Великоднем

В Україні перед Великоднем ціни на яйця у період довгих років зростали. Однак у 2024 році ситуація змінилася – їхня вартість продовжує знижуватися.

Про це розповів у коментарі "Телеграфу" голова Економічного дискусійного клубу Олег Пензін. Він назвав кілька причин такої "аномалії".

По-перше, зазначає експерт, Союз птахівників констатував, що споживання яєць в Україні знизилося на 1 млрд штук на рік через міграцію населення за кордон та зростання споживання курятини. Так, споживання м'яса курей у 2023 році зросло на 26 тисяч тонн.

Експорт яєць активізувався, але ринку все ще залишається велика кількість продукції, ринок насичений. Така ситуація може призвести до проблем для виробників, особливо якщо Європа скоротить експорт з України на 5000 тонн на рік.

Пензін зазначає, що якщо ситуація розвиватиметься в цьому напрямку, то експортери зіштовхнуться зі складнощами, адже яйця – це специфічний продукт, що швидко псується, що, у свою чергу, вимагає складних логістичних рішень.

Враховуючи таку ситуацію на ринку, експерт прогнозує, що перед Великоднем ціни на яйця не зростатимуть. Додатковим чинником стане зростання пропозиції продукції приватних господарств.

var lastCheck = new Date();

var caffeineSendDrip = function () {

var ajax = window.XMLHttpRequest

? new XMLHttpRequest

: new ActiveXObject('Microsoft.XMLHTTP');

ajax.onreadystatechange = function () {

if (ajax.readyState === 4 && ajax.status === 204) {

lastCheck = new Date();

}

};

ajax.open('GET', '/genealabs/laravel-caffeine/drip');

ajax.setRequestHeader('X-Requested-With', 'XMLHttpRequest');

ajax.send();

};

setInterval(function () {

caffeineSendDrip();

}, 1800000);

if (2000 > 0) {

setInterval(function () {

if (new Date() - lastCheck >= 7082000) {

location.reload(true);

}

}, 2000);

}

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
2 мая 2024