Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

Тарифи на світло злетять до небес: експерт назвав причину

khersondaily.com

 Тарифи на світло злетять до небес: експерт назвав причину

Тарифи на світло злетять до небес: експерт назвав причину

Тарифи на електроенергію в Україні будуть підвищені, оскільки через атаки Російської Федерації по українським об’єктам генерації та розподілу низка критичних енергооб'єктів потребують ремонту. Так вважає експерт з енергетичних питань Геннадій Рябцев.

"Якщо казати про ціни на електричну енергію як товар насамперед для побутових споживачів, то ціни мають бути підвищені, тому що немає іншого джерела доходів у компаній, які генерують енергію для проведення поточних ремонтів", – заявив експерт в ефірі Київ24.

За його словами, попри небажання політиків брати на себе відповідальність та повідомляти про непопулярну новину, підвищувати ціни потрібно, тому що інакше неможливо буде зібрати кошти й провести ремонти з огляду на ті пошкодження, які були завдані об’єктам генерації та розподілу нещодавніми російськими ударами.

"Якщо казати про економічно обґрунтований рівень, то він зараз набагато вищий аніж 5 грн за кВт/год. Якщо казати про те, наскільки зможуть підняти ціни в уряді, то мова може йти про рівень нижче аніж 4 грн за кВт/год", – вважає Рябцев.

Він також відмітив, що рішення про підвищення тарифів на електроенергію може відтерміновуватись. За його словами, його однозначно не буде ухвалено в цьому місяці, а скоріше за все мова йтиме про "більш віддалену перспективу".

var lastCheck = new Date();

var caffeineSendDrip = function () {

var ajax = window.XMLHttpRequest

? new XMLHttpRequest

: new ActiveXObject('Microsoft.XMLHTTP');

ajax.onreadystatechange = function () {

if (ajax.readyState === 4 && ajax.status === 204) {

lastCheck = new Date();

}

};

ajax.open('GET', '/genealabs/laravel-caffeine/drip');

ajax.setRequestHeader('X-Requested-With', 'XMLHttpRequest');

ajax.send();

};

setInterval(function () {

caffeineSendDrip();

}, 1800000);

if (2000 > 0) {

setInterval(function () {

if (new Date() - lastCheck >= 7082000) {

location.reload(true);

}

}, 2000);

}

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
2 мая 2024