Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

В Україну прийде друга хвиля пилу з Сахари

khersondaily.com

 В Україну прийде друга хвиля пилу з Сахари

В Україну прийде друга хвиля пилу з Сахари

У вихідні в Україну повернеться тепла погода, але метеорологи не радять їхати на пікнік. Повітряні маси з Африки принесуть із собою чергову порцію пилу з пустелі Сахара.

На початку тижня низку регіонів України накрила справжня піщана буря. Дуже сильні пориви вітру зривали покрівлю з будинків та валили дерева у столиці. У повітрі одночасно стояли хмари пилу.

Виною тому теплий атмосферний фронт, який прийшов у східну та частину центральної Європи з Африки. Він приніс із собою величезну кількість пилу з пустелі Сахара, що може бути небезпечним для здоров'я громадян, які страждають від респіраторних захворювань.

Щось подібне очікується і найближчими вихідними. У суботу та неділю Чехію, Польщу, Словаччину та частково Україну знову накриє африканським пилом. У нашій країні основний удар припаде на північно-західні регіони.

Метеорологи попереджають, що цей пил може сприяти утворенню щільних хмар, але й там, де цього не станеться, частинки піску можуть послабити вплив сонячних променів. Тож найближчі вихідні навряд чи будуть такими ж спекотними, як минулі.

А ось з початку наступного тижня в Україні має розпогодитися. Синоптики прогнозують, що вже до середи стовпчики термометрів можуть піднятися до +24 градусів.

Медики радять перечекати піщану бурю вдома та не відкривати вікна, щоб мінімізувати її вплив на організм.

Today

var lastCheck = new Date();

var caffeineSendDrip = function () {

var ajax = window.XMLHttpRequest

? new XMLHttpRequest

: new ActiveXObject('Microsoft.XMLHTTP');

ajax.onreadystatechange = function () {

if (ajax.readyState === 4 && ajax.status === 204) {

lastCheck = new Date();

}

};

ajax.open('GET', '/genealabs/laravel-caffeine/drip');

ajax.setRequestHeader('X-Requested-With', 'XMLHttpRequest');

ajax.send();

};

setInterval(function () {

caffeineSendDrip();

}, 1800000);

if (2000 > 0) {

setInterval(function () {

if (new Date() - lastCheck >= 7082000) {

location.reload(true);

}

}, 2000);

}

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
1 мая 2024