Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

Психологічна допомога онлайн – в Україні було створено для цього проєкт Marta

svyatoshino.org.ua

Психологічна допомога онлайн – в Україні було створено для цього проєкт Marta

Стан психічного здоровʼя можна перевірити онлайн

В Україні зʼявився онлайн-ресурс, який може надавати психологічну допомогу всім, хто потребує цього. Називається він Marta (Mental Adaptation and Rehabilitation Tools and Analysis з англ. — Інструменти психологічної адаптації та реабілітації та їх аналіз) та покликаний підтримувати як ветеранів війни, так і цивільних, які зіштовхнулись зі складними життєвими ситуаціями.

Ресурс представило Міністерство у справах ветерані. Зауважимо, що наразі функціонує випробовувальна версія Marta.

“Цей ресурс розроблено для захисників, захисниць та членів їх родин. Завдяки проєкту користувачі мають можливість самостійно провести перевірку свого психічного здоров’я та отримати рекомендації з його поліпшення тут і зараз”, — йдеться у презентації проєкту.

Зазначається, що діагностична система схвалена Мережею Травматичного Стресу Європейського Коледжу Нейропсихофармакології та Всеукраїнською Асоціацією Психосоматичної Медицини. А діагностичні інструменти, представлені на сайті використовуються на регулярній основі для тестування військових НАТО та Всесвітньою організацією охорони здоровʼя.

На сайті є можливість пройти тест для оцінки внутрішнього стану, а також отримати практичні поради, що допоможуть впоратись з психологічними навантаженнями. У разі необхідності користувачу будуть надані контакти професійної допомоги.

Діагностику ресурс проводить за декількома напрямками:

Статті, які публікуватимуться, також поділені за категоріями:

Практичні рекомендації також поділені за схожими розділами.

Зазначається, що партерами проєкту виступає Міністерство у справах ветеранів, вебпортал “Дія” та всеукраїнська програма ментального здоровʼя за ініціативи Олени Зеленської “Ти як?”. Також ресурс було створено завдяки Програмі реінтеграції ветеранів IREX за підтримки Державного департаменту США.

Раніше “Телеграф” писав, що міністр соціальної політики України Оксана Жолнович розповіла про запуск таких соціальних послуг, яких раніше не існувало, і до яких тепер можуть долучитись громади. Серед них – створення Центрів формування життєстійкості, які в пілотному режимі вже працюють у деяких регіонах.

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
3 мая 2024