Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

Шахраї, які обіцяли дрони для ЗСУ, ошукали українців на 45 мільйонів гривень (Фото, Відео)

newsroom.kh.ua

Шахраї, які обіцяли дрони для ЗСУ, ошукали українців на 45 мільйонів гривень (Фото, Відео)

За результатом моніторингу пропозицій з продажу безпілотних літальних апаратів (БПЛА) для Збройних Сил України, поліцейські ліквідували злочинне угруповання, яке ошукало 92 людей на понад 45 мільйонів гривень.

Серед потерпілих – громадяни з усіх регіонів України різного віку та професій, яких об’єднало бажання допомогти українським військовим.

Організували злочинну схему дві жінки, які раніше вже використовували надзвичайні ситуації в країні для ошукування людей. Так, під час блекаутів вони продали та не поставили 40 комплектів супутникового інтернету Starlink.

У 2023 році слідчі Нацполіції оголосили їм про підозри та скерували обвинувальні акти до суду.

Після цього зловмисниці не поставили понад 600 дронів різного типу для потреб ЗСУ.

Шахрайський колцентр: ДБР завершило розслідування щодо організаторів, які вкрали з рахунків українців 1 млн грн (Фото)

У лютому 2024 року оперативники Департаменту карного розшуку та слідчі Нацполіції провели 7 обшуків за місцем проживання фігурантів у Києві, Одеській та Волинській областях.

В результаті було заарештовано майно підозрюваних вартістю понад 4,5 мільйона гривень та 28,6 мільйона гривень на банківських рахунках залучених до схеми підприємств.

Наразі триває розслідування за ч. 4 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
8 мая 2024