Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

Подружжя любителів «русского міра» з Каховки програло суд проти журналіста ЦЖР Олега Батуріна про захист честі, гідності і спростування недостовірної інформації

khersondaily.com

 Подружжя любителів «русского міра» з Каховки програло суд проти журналіста ЦЖР Олега Батуріна про захист честі, гідності і спростування недостовірної інформації

Подружжя любителів «русского міра» з Каховки програло суд проти журналіста ЦЖР Олега Батуріна про захист честі, гідності і спростування недостовірної інформації

Максим і Анастасія Штефан, любителі «русского міра» з Каховки на Херсонщині програли суд про захист честі, гідності і спростування недостовірної інформації проти журналіста Олега Батуріна. Позов вони подали ще у вересні 2022 року. Вони вимагали визнати викладену у перепості журналіста на його сторінці у Фейсбуці інформацію недостовірною. 5 лютого Жовтневий районний суд Кривого Рога вирішив залишити позов без задоволення.

Про це повідомляє

Центр журналістських розслідувань

.

Предметом спору став перепост журналіста Олега Батуріна на своїй сторінці у Фейсбуці

статті

сайту «Європростір», в якій йшлося про те, що Максим Штефан, власник компанії «SmartNET» з Каховки співпрацює з російськими окупантами. Також у ній йшлося про його дружину Анастасію Штефан, відому своїми антиукраїнськими поглядами і її батька Олексія Супрунова. Останній

ще з 2014 року активно виступав на підтримку російської окупаційної влади

і в 2022-2023 роках перейшов на бік загарбників.

У вересні 2022 року Максим і Анастасія Штефан звернулися з позовом, в якому вимагали визнати інформацію, викладену в перепості журналіста Олега Батуріна чужої статті недостовірною, зобов’язати його спростувати її протягом 5 календарних днів після набрання рішення суду законної сили і стягнути з Батуріна 120 тисяч гривень витрат на адвоката.

Під час судового процесу представник позивачів, адвокат Денис Мацкевич, змінював позовні вимоги і заявляв, що подружжя Штефанів цікавить лише визнання інформації недостовірною. Однак 5 лютого Жовтневий районний суд Кривого Рога залишив позов без задоволення. Рішення суду ще не набрало законної сили.

Як йшлося в заяві Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення від 1 травня 2022 року,

інтернет-провайдер з Каховки «SmartNET» надає доступ до заблокованих ворожих сайтів

і телеканалів, що розцінюється як підривна діяльність проти України.

Водночас Анастасія і Максим Штефан у своїй позовній заяві вимагали визнати недостовірною також інформацію про те, що вони є чоловіком і дружиною, що Максим Штефан є власником компанії «SmartNET» і що Олексій Супрунов є батьком Анастасії Штефан.

Як повідомляв ЦЖР, 62-річна Лариса Сорока, мешканка села Нова Збур’ївка Голопристанської громади Скадовського району Херсонщини, вихователька місцевого ясел-садка «Малятко»

підозрюється в державній зраді

. За те, що вона добровільно погодилася очолити захоплений російськими загарбниками дошкільний заклад, їй світить довічне позбавлення волі з конфіскацією майна. Крім неї з окупантами співпрацюють й інші члени її родини.

var lastCheck = new Date();

var caffeineSendDrip = function () {

var ajax = window.XMLHttpRequest

? new XMLHttpRequest

: new ActiveXObject('Microsoft.XMLHTTP');

ajax.onreadystatechange = function () {

if (ajax.readyState === 4 && ajax.status === 204) {

lastCheck = new Date();

}

};

ajax.open('GET', '/genealabs/laravel-caffeine/drip');

ajax.setRequestHeader('X-Requested-With', 'XMLHttpRequest');

ajax.send();

};

setInterval(function () {

caffeineSendDrip();

}, 1800000);

if (2000 > 0) {

setInterval(function () {

if (new Date() - lastCheck >= 7082000) {

location.reload(true);

}

}, 2000);

}

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
2 мая 2024