Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

У «ЛНР» вимагають вилучити книги українською мовою з бібліотек шкіл та вишів

nashdonbass.com

У «ЛНР» вимагають вилучити книги українською мовою з бібліотек шкіл та вишів

«Міністерство освіти та науки» угрупування «ЛНР» вимагає вилучити з бібліотек освітніх організацій україномовну літературу. Про це повідомив у своєму телеграм-каналі військовослужбовець ЗСУ Артем Карякін, відомий у соцмережах за позивним «Східний».

Джерела Карякіна в «Міноборони ЛНР» поділилися внутрішнім документом міністерства. Він містить звернення до керівників професійних освітніх організацій окупованої Луганської області з вимогою вилучити з бібліотечних фондів україномовну літературу.

Також у документі нагадують про заборону використання будь-якої літератури українською мовою.

«Зрозуміло, для російських окупантів будь-яка література українською є ідеологічною загрозою, але особливу увагу в цьому плані вони приділяють освітнім закладам», — написав Карякін.

Раніше повідомлялося, що російські окупанти використали падіння 8 січня авіабомби на тимчасово окуповане Рубіжне у Луганській області для проведення фільтрації мешканців у місті.

Читайте також:

«Новини Донбасу» у Telegram — лише найважливіше. Підписуйтесь!

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
7 мая 2024