Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

Ігор Дука, кінолог захопленої окупантами колонії в Старій Збур’ївці на Херсонщині, проведе 7 років за ґратами

khersondaily.com

 Ігор Дука, кінолог захопленої окупантами колонії в Старій Збур’ївці на Херсонщині, проведе 7 років за ґратами

Ігор Дука, кінолог захопленої окупантами колонії в Старій Збур’ївці на Херсонщині, проведе 7 років за ґратами

Мешканець Херсонщини Ігор Дука в травні 2022 року звільнився з посади інспектора-кінолога захопленої окупантами держустанови «Голопристанська виправна колонія (№7)» у селі Стара Збур’ївка і добровільно перейшов працювати на аналогічну посаду до ворога. Згодом він виїхав з окупації і сам повідомив українським правоохоронцям про вчинений ним злочин. 10 січня суд визнав його винним у колабораційній діяльності і відправив за ґрати на 7 років.

Про це йдеться у

вироку

Великоолександрівського районного суду Херсонщини, повідомляє

Центр журналістських розслідувань

.

Як встановив суд, не пізніше травня 2022 року російські окупанти захопили ДУ «Голопристанська виправна колонія (№7)», розташовану в селі Стара Збур’ївка Скадовського району і незаконно створили на її базі так звану «Голопристанскую исправительную колонию №7 управления службы исполнения наказаний по Херсонской области».

Уродженець села Добропілля Скадовського району

Дука Ігор Олександрович

, в травні 2022 року звільнився з посади інспектора-кінолога цієї колонії, а в липні добровільно працевлаштувався «старшим инструктором-кинологом кинологического отделения охраны Голопристанской исправительной колонии №7». Росіяни присвоїли йому спецзвання «старший прапорщик внутренней службы» і відрядили до кінологічного відділення херсонської виправної колонії №90.

Ігор Дука займався дресируванням службових собак, які здійснювали вартові та охоронні функції в створеному окупантами репресивному органі.

В жовтні 2022 року чоловік виїхав з окупації на підконтрольну українську територію і вже в листопаді повідомив правоохоронцям про вчинений ним злочин. З 12 серпня 2023 року Ігор Дука попередньо ув’язнений в Миколаївському слідчому ізоляторі.

В суді обвинувачений визнав свою вину і пояснив, що звільнився з колонії, бо йому перестали платити заробітну плату. До служби до окупантів він пішов через необхідність забезпечувати себе, свою сестру, племінницю і тяжко хвору матір, з якими проживав разом.

Суд визнав Ігоря Дуку винним у колабораційній діяльності за ч. 7 ст. 111-1 КК України. Винесений вирок – 7 років позбавлення волі, з позбавленням права обіймати будь-які посади в правоохоронних органах протягом 12 років з конфіскацією частини його майна, а саме – мобільного телефону.

Вирок суду ще не набрав законної сили.

Як повідомляв ЦЖР, Ужгородський міськрайонний суд 19 жовтня 2023 року

виніс вирок 38-річному Євгену Соболєву,

мешканцю Нової Каховки, колишньому начальнику херсонської «Північної виправної колонії №90». За перехід на бік ворога його заочно засуджено до 13 років позбавлення волі з конфіскацією всього належного йому майна і позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій строком на 11 років.

var lastCheck = new Date();

var caffeineSendDrip = function () {

var ajax = window.XMLHttpRequest

? new XMLHttpRequest

: new ActiveXObject('Microsoft.XMLHTTP');

ajax.onreadystatechange = function () {

if (ajax.readyState === 4 && ajax.status === 204) {

lastCheck = new Date();

}

};

ajax.open('GET', '/genealabs/laravel-caffeine/drip');

ajax.setRequestHeader('X-Requested-With', 'XMLHttpRequest');

ajax.send();

};

setInterval(function () {

caffeineSendDrip();

}, 1800000);

if (2000 > 0) {

setInterval(function () {

if (new Date() - lastCheck >= 7082000) {

location.reload(true);

}

}, 2000);

}

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
7 мая 2024