Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

Бойовик «ДНР» Олександр Луценко, який воював проти України на Херсонщині і Донеччині, проведе за ґратами 15 років

khersondaily.com

 Бойовик «ДНР» Олександр Луценко, який воював проти України на Херсонщині і Донеччині, проведе за ґратами 15 років

Бойовик «ДНР» Олександр Луценко, який воював проти України на Херсонщині і Донеччині, проведе за ґратами 15 років

48-річний мешканець Макіївки Олександр Луценко, який мобілізувався до підконтрольній Росії армії «ДНР» 23 лютого 2022 року і воював проти України в Херсонській і Донецькій областях проведе за ґратами 15 років. Його визнано винним у державній зраді, участі у терористичній організації і не передбаченому законом збройному формуванні.

Про це повідомляє

Центр журналістських розслідувань

з посиланням на

вирок Солом’янського районного суду Києва

від 22 грудня.

Як розповів у суді обвинувачений

Луценко Олександр Іванович

, 8 квітня 1975 р. н., 22 лютого 2022 року йому вручили повістку до військового комісаріату «ДНР», оскільки він отримав паспорт цієї «республіки». Наступного дня він добровільно прибув до пункту збору мобілізованих, де його призначили на посаду командира 3 відділення протитанкового взводу 125 полку 3 батальйону «народної міліції ДНР». Там же йому видали військову форму зразка збройних сил РФ, речовий мішок, котелок і автомат Калашникова.

27 лютого 2022 року його разом із іншими військовими «ДНР» потягом перевезли з вокзалу Іловайськ спочатку до російського Ростова-на-Дону, а згодом його привезли до аеропорту в окупованій Чорнобаївці, що під Херсоном. 9 березня 2022 року Олександра Луценка поставили чергувати на блокпосту на околиці Чорнобаївки.

Невдовзі його передислокували до села Трифонівка Великоолександрівської громади Бериславського району Херсонщини, чергувати на позиціях російських військових. Також протягом 2022 року достатньо довгий час він перебував у селі Біляївка Новоолександрівської громади, де охороняв територію військової частини РФ, а згодом його перемістили до Запорізької області.

На початку 2023 року Олександра Луценка перевели до шахти імені Бажанова в Макіївці Донецької області, а в лютому призначили помічником кулеметника 114 мотострілкового батальйону 111 полку підрозділу «Шторм» «ДНР». Згодом його разом із підрозділом перевезли до села Верхнє Торецьке і Красногорівка на бойові позиції збройних сил РФ.

12 квітня 2023 року неподалік Красногорівки Донецької області Олександр Луценко потрапив у полон ЗСУ. В суді він повністю визнав свою вину і розкаявся у вчиненому.

Як розповів Олександр Луценко після свого потрапляння у полон, російські військові не видавали мобілізованим з «ДНР» жодного забезпечення, через що багато людей помирали.

«Росіяни одразу видали нам старі совєтські бронежилети і каски. Медикаментів нам не видавали зовсім, а всю гуманітарну допомогу забирали собі. У нас у батальйоні не було взагалі знеболювальних і кровоспинних засобів»

, –

сказав він

.

Зрештою суд визнав Олександра Луценка винним за трьома статтями КК України і відправив його за ґрати на 15 років з конфіскацією всього майна. Строк покарання рахуватиметься з 29 травня 2023 року. Вирок суду ще не набрав законної сили.

Як повідомляв ЦЖР, 2 листопада Галицький районний суд Львова виніс заочний вирок

20-річному бойовику «ДНР» Андрію Лишенку з Шахтарська

Донецької області. Він жалівся Владіміру Путіну на те, що не хоче воювати. Але, як свідчить сторінка Андрія Лишенка у соцмережі, зараз з ним усе гаразд, він живе спокійним життям на Донеччині, іноді приймає запрошення на зустрічі з учасниками російської агресії проти України в навчальних закладах «ДНР» і ностальгує за фронтовим життям.

var lastCheck = new Date();

var caffeineSendDrip = function () {

var ajax = window.XMLHttpRequest

? new XMLHttpRequest

: new ActiveXObject('Microsoft.XMLHTTP');

ajax.onreadystatechange = function () {

if (ajax.readyState === 4 && ajax.status === 204) {

lastCheck = new Date();

}

};

ajax.open('GET', '/genealabs/laravel-caffeine/drip');

ajax.setRequestHeader('X-Requested-With', 'XMLHttpRequest');

ajax.send();

};

setInterval(function () {

caffeineSendDrip();

}, 1800000);

if (2000 > 0) {

setInterval(function () {

if (new Date() - lastCheck >= 7082000) {

location.reload(true);

}

}, 2000);

}

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
8 мая 2024