Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

Фейк про рекламу на бордах, де українців закликають йти на війну родинами

khersondaily.com

 Фейк про рекламу на бордах, де українців закликають йти на війну родинами

Фейк про рекламу на бордах, де українців закликають йти на війну родинами

Російськими анонімними телеграм-каналами активно ширять повідомлення, що українців закликають йти на війну цілими сім’ями. На доказ твердження публікують світлину відповідного бігборду, який начебто розміщений в Сумах.

Подібні дописи опублікували в пабліку «Скептик», а вже звідти «рознесли» по інших телеграм-спільнота. Проте, це неправда. Деталі вкиду – далі у

матеріалі

"Без Брехні".

З поширеної пропагандистами світлини посміхається пара військових. Знизу на знімку – підпис: «Разом вдома, разом на фронті. Військова сім’я – це особлива сім’я».

Вже в самому підписі під знімком пропагандисти зазначають, що цей борд сфотографували в Сумах й зображені на них родина військовослужбовців Денис і Юлія. І що встановили такі в місті, аби закликати українців йти воювати цілими родинами.

«Но дома они могут больше не оказаться»,

– додають недвозначно автори допису.

Перша за все слід звернути увагу, що світлина, яка начебто розміщена на сумських бордах, була зроблена ще влітку 2021 року. Її опублікувало видання «

Голос України

» як ілюстрацію до історії родини військовослужбовців Дениса та Юлії, які на той час служили на передовій.

Як йдеться у матеріалі, в кожного з подружжя своя історія, чому вони опинилися в Збройних силах України. Познайомилися ж вони вже після того, як стали військовими, а не прийшли до армії, бувши подружжям!

Тож можна констатувати, що по часу «рекламний борд» не має жодного відношення до часу після початку повномасштабного вторгнення росії в Україну 24 лютого 2022 року. Крім того, реальна історія людей, що зображені на фото на борді також не відповідає меседжу пропаганди.

Щодо самих бордів, то банерів подібного змісту в Сумах немає й ніколи не було! Цю інформацію фактчекерам повідомив виконувач обов’язків начальника служби зв’язків із громадськістю Сумського обласного ТЦК та СП Олександр Варуха.

Висновок

Жодних бордів із закликом українців йти воювати цілими родинами в Сумах ніколи не встановлювати. Це – російський ФЕЙК!

Подібні «вкиди» ворожа пропаганда робить лише для того, аби створити враження, що українська армія програє на фронті й втрати особового складу – надто великі. Пропагандисти намагаються викликати сумніви у правильності дій військового командування та недовіру до влади, навіяти думку, що ця війна немає ніякого сенсу.

Вгору

Матеріал розміщено в межах ініціативи Мережа проєктів з протидії дезінформації.

var lastCheck = new Date();

var caffeineSendDrip = function () {

var ajax = window.XMLHttpRequest

? new XMLHttpRequest

: new ActiveXObject('Microsoft.XMLHTTP');

ajax.onreadystatechange = function () {

if (ajax.readyState === 4 && ajax.status === 204) {

lastCheck = new Date();

}

};

ajax.open('GET', '/genealabs/laravel-caffeine/drip');

ajax.setRequestHeader('X-Requested-With', 'XMLHttpRequest');

ajax.send();

};

setInterval(function () {

caffeineSendDrip();

}, 1800000);

if (2000 > 0) {

setInterval(function () {

if (new Date() - lastCheck >= 7082000) {

location.reload(true);

}

}, 2000);

}

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
3 мая 2024