Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

Перейшла на бік РФ і підтримує окупаційний режим: судитимуть так званого «сенатора від ЛНР»

nashdonbass.com

Перейшла на бік РФ і підтримує окупаційний режим: судитимуть так званого «сенатора від ЛНР»

Судитимуть так званого «сенатора від ЛНР». Фото: Луганська обласна прокуратура

Українські прокурори направили до суду матеріали справи та обвинувальний акт щодо так званої сенаторки від «ЛНР» у раді федерації федеральних зборів Російської Федерації. Жінка ще у 2014 році перейшла на бік РФ і принесла присягу. Про це повідомили у пресслужбі Луганської обласної прокуратури.

Зазначається, що чинна суддя Апеляційного суду Луганської області обійняла посаду «керівника адміністрації голови ЛНР». З грудня 2022 року жінка стала «сенатором від ЛНР» у раді федерації федеральних зборів Російської Федерації.

Обвинувачена займається підготовкою «законопроєктів», спрямованих на посилення впливу окупаційної адміністрації Росії на захоплену територію Луганщини. Систематично підтримує російський окупаційний режим у пропагандистських медіа.

«Їй інкриміновано державну зраду, посягання на територіальну цілісність та недоторканність України, публічні заклики до насильницької зміни чи повалення конституційного ладу та захоплення державної влади (ч. 3 ст. 109, ч. 2 ст. 110, ч. 1 ст. )», — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, Служба безпеки України встановила ще один військовий підрозділ Росії та ідентифікувала його військовослужбовців, причетних до звірств щодо полонених та цивільного населення.

Читайте також:

«Новини Донбасу» у Telegram — лише найважливіше. Підписуйтесь!

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
7 мая 2024