Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

Юлія Сипко, проросійська пропагандистка з Херсонщини, отримала нову підозру за своє депутатство в «обласній думі» і виправдовування окупації

khersondaily.com

 Юлія Сипко, проросійська пропагандистка з Херсонщини, отримала нову підозру за своє депутатство в «обласній думі» і виправдовування окупації

Юлія Сипко, проросійська пропагандистка з Херсонщини, отримала нову підозру за своє депутатство в «обласній думі» і виправдовування окупації

СБУ 22 листопада заочно повідомила про підозру в колабораційній діяльності і виправдовуванні незаконної окупації Херсонщини проросійській пропагандистці Юлії Сипко. Зокрема, їй інкримінують роботу на загарбників депутатом «Херсонской областной думы первого созыва» від путінської «Единой России».

Про це повідомляє

Центр журналістських розслідувань

з посиланням на

текст підозри

.

Слідчі інкримінують 48-річній Юлії Сипко, мешканці Нової Каховки добровільну роботу на окупантів у незаконно створеній ними телерадіокомпанії «Таврия». СБУ задокументувала численні відеосюжети, які вийшли за участі Сипко і кваліфікувала цей злочин за ч. 3 ст. 436-2 КК України – виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України.

Крім того, Юлія Сипко добровільно взяла участь у так званих «виборах» до незаконно створеного окупаційного органу «Херсонская областная дума первого созыва». 20 вересня 2023 року на першому засіданні «думы» зловмисниця була присутня як «депутат» від путінської партії «Единая Россия».

Такі дії Юлії Сипко слідчі розцінили як колабораційну діяльність – за ч. 5 ст. 111-1 КК України.

В червні 2023 року

Юлія Сипко вже отримала підозру

за створення організованої злочинної групи для ведення інформаційної діяльності у співпраці з країною-агресоркою» на чолі з російським куратором Алєксандром Малькєвічем. Санкція ч. 6 ст. 111-1 КК України передбачає покарання позбавленням волі на строк від 10 до 12 років і конфіскацію майна.

Юлія Сипко майже з самого початку створення окупаційної «Таврии» працює там програмним директором. До окупації Херсонщини вона була завідувачкою лабораторії з питань удосконалення підготовки кадрів державної служби та місцевого самоврядування Херсонського обласного центру перепідготовки та підвищення кваліфікації. Також вона працювала в Херсонській обласній державній адміністрації.

ЦЖР у матеріалі

«Солдати інформаційних військ Росії: «Таврия»

розповідав про створення у Херсоні підконтрольної окупантам інформаційної сміттярки «Таврия» на базі захопленої філії Суспільного.

Створення пропагандистських медіа на окупованому півдні

курує друг Прігожина Алєксандр Малькєвіч

. Він – генеральний директор телеканалу «Санкт-Петербург», член Громадської палати Росії. На сайті російської помийки «РИА Новости» за тегом «Малькевич» можна знайти купу публікацій, де він закликає: «разорвать шаблоны восприятия Запада другими странами», переконує, що «Европа плачет и продолжает «есть кактус» — це про нібито неефективність антиросійських санкцій, а тому їх потрібно чимшвидше зняти».

var lastCheck = new Date();

var caffeineSendDrip = function () {

var ajax = window.XMLHttpRequest

? new XMLHttpRequest

: new ActiveXObject('Microsoft.XMLHTTP');

ajax.onreadystatechange = function () {

if (ajax.readyState === 4 && ajax.status === 204) {

lastCheck = new Date();

}

};

ajax.open('GET', '/genealabs/laravel-caffeine/drip');

ajax.setRequestHeader('X-Requested-With', 'XMLHttpRequest');

ajax.send();

};

setInterval(function () {

caffeineSendDrip();

}, 1800000);

if (2000 > 0) {

setInterval(function () {

if (new Date() - lastCheck >= 7082000) {

location.reload(true);

}

}, 2000);

}

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
6 мая 2024