Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

РФ вербувала українських підлітків для антисемітських провокацій у різних регіонах України — СБУ

nashdonbass.com

РФ вербувала українських підлітків для антисемітських провокацій у різних регіонах України — СБУ

Російські спецслужби вербували українських підлітків для здійснення антисемітських провокацій та актів вандалізму у різних регіонах України, щоб спробувати розхитати внутрішню обстановку в країні та дискредитувати нашу державу на міжнародній арені. Спецслужби СБУ їх викрили. Про це повідомили у пресслужбі СБУ.

«Спецслужби Росії намагалися розпалити антисемітські настрої на Житомирщині, а також у Дніпрі, Львові та Вінниці. До складу групи входили 13-17-річні учні місцевих шкіл. Для їхнього дистанційного вербування спецслужби Росії створили молодіжний праворадикальний Телеграм-канал», — йдеться у повідомленні.

Наголошується, що отримані медіафайли російські спецслужби розганяли у закордонних ЗМІ як фейкові публікації для дискредитації України.

Так, на Житомирщині викрито 15-річного школяра з міста Радомишль, якого представники РФ довго психологічно «обробляли» через інтернет. Окупанти вимагали від юнака завдати антисемітських написів на одному з меморіальних знаків на території області.

У Дніпрі, Львові та Вінниці також викрито місцевих учасників підконтрольного РФ Телеграм-каналу. Ними виявились четверо школярів місцевих навчальних закладів. Задокументовано, як представники російських спецслужб закликали їх до здійснення актів вандалізму на місцях пам’яті жертв Голокосту.

За всіма викритими фактами триває розслідування в рамках кримінального провадження, розпочатого за трьома статтями Кримінального кодексу:

Нагадаємо, у тимчасово захопленому Маріуполі Донецької області окупанти затримали трьох підлітків, які нібито знущалися з георгіївських стрічк, російського триколору. Також позували у нацистському привітанні на тлі військової техніки.

Читайте також:

«Новини Донбасу» у Telegram — лише найважливіше. Підписуйтесь!

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
5 мая 2024