Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

За співпрацю з ворогом в галузі медицини судитимуть трьох жителів Херсона

khersondaily.com

 За співпрацю з ворогом в галузі медицини судитимуть трьох жителів Херсона

За співпрацю з ворогом в галузі медицини судитимуть трьох жителів Херсона

Херсонською обласною прокуратурою скеровано до суду обвинувальні акти стосовно трьох місцевих мешканців за фактом колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Про це повідомили у пресслужбі Херсонської обласної прокуратури.

Слідством встановлено, що у червні 2022 року одна з обвинувачених, 47-річна жителька Херсона, пішла на співпрацю з росіянами та стала «головним бухгалтером Департаменту охорони здоров’я окупаційної адміністрації Херсонської області». У її обов’язки входило фінансове забезпечення захоплених окупантами медичних закладів Херсона та їх господарчої діяльності, видача заробітної плати працівникам незаконно створених установ.

Ще одна 39-річна жінка почала співпрацювати із ворогом у червні 2022 року та стала «начальницею загального відділу» цього ж окупаційного органу. Її задачі стосувалися ведення діловодства, контролю за виконанням доручень керівництва та облік кореспонденції.

У липні 2022 року погодився працювати з окупантами і 43-річний житель Херсона. Він став «начальником управління організації медичної допомоги, медицини катастроф, освіти та науки окупаційної адміністрації». А згодом обійняв посаду так званого «заступника» фейкового міністра охорони здоров’я Херсонщини. У його задачі входила організація адміністративно-господарчої та розпорядчої діяльності «Департаменту».

Спеціальне досудове розслідування здійснювало УСБ України в області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

var lastCheck = new Date();

var caffeineSendDrip = function () {

var ajax = window.XMLHttpRequest

? new XMLHttpRequest

: new ActiveXObject('Microsoft.XMLHTTP');

ajax.onreadystatechange = function () {

if (ajax.readyState === 4 && ajax.status === 204) {

lastCheck = new Date();

}

};

ajax.open('GET', '/genealabs/laravel-caffeine/drip');

ajax.setRequestHeader('X-Requested-With', 'XMLHttpRequest');

ajax.send();

};

setInterval(function () {

caffeineSendDrip();

}, 1800000);

if (2000 > 0) {

setInterval(function () {

if (new Date() - lastCheck >= 7082000) {

location.reload(true);

}

}, 2000);

}

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
5 мая 2024