Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

“Евакуйована” херсонка вже рік чекає на обіцяну росіянами безкоштовну квартиру

khersondaily.com

 “Евакуйована” херсонка вже рік чекає на обіцяну росіянами безкоштовну квартиру

“Евакуйована” херсонка вже рік чекає на обіцяну росіянами безкоштовну квартиру

Далеко не всі херсонці, що “евакуювались” з міста разом з росіянами, отримали обіцяні їм соцвиплати та житлові сертифікати. Наприклад, Єлизавета Москалець – молода мама з нашого міста, яку окупанти перевезли до Краснодарського краю, вже рік очікуює на безкоштовну квартиру. Їй відмовляють через відсутність відповідних документів.Про це повідомляють російські ЗМІ.

“Евакуювали, а допомоги ніякої”,

– нарікає дівчина. Все, що херсонка змогла отримати від російської держави – це виплата 10 тисяч рублів. Річ у тім, що під час переїзду у Єлизавети на руках було лише свідоцтво про народження дитини. Український паспорт вона загубила, а значить, не може прийняти російське громадянство без документа, який підтверджує її особу та херсонську прописку. Відповідно, соцвиплати і житловий сертифікат для неї недоступні.

Не дивлячись на те, що жінка має скан-копію втраченого українського паспорта, росіяни продовжують відмовляти їй у наданні свого громадянства.

Мені сказали: можеш паспорт не чекати, тобі його ніхто не зробить, тому що потрібен оригінал підтвердження твоєї прописки. Будь-який. Будинкова книга, документ з місця навчання, з місця роботи. Коротше, байдуже, але щоб в оригіналі було. Так, як я цього взяти все не можу, я у них поцікавилася, що мені робити, мені сказали: ну, шукай”,

– зазначає переселенка.

Кімната в готелі, у якій мешкає Єлизавета з донькою.

Єлизавета навіть написала листа до російського диктатора Путіна, але й це не допомогло. Справа ускладнюється тим, що переселенка є молодою мамою, тому більшу частину свого часу змушена присвячувати немовляті. Зараз дівчина живе в одному з готелів Краснодарського краю, проте скільки це ще триватиме і коли настане час виселятись – ніхто не каже. Щоб якось вижити, Єлизавета змушена працювати у цьому ж готелі прибиральницею, поки її дитина спить.

У свою чергу “гостинні” росіяни, коли дізнались про проблеми переселенки… порадили їй повертатись у Херсон. Більшість коментарів під публікацією в російських ЗМІ про херсонку містять саме таку пропозицію розв’язання проблеми.

У коментарях під публікацією написала й сама переселенка, яка спробувала пояснити своє становище, але це викликало ще більше обурення у представників “братнього народу”.

Ситуація з Єлизаветою далеко не перша, що викриває справжню “гостинність” окупантів. Так, подружжю херсонських пенсіонерів “гостинні”

росіяни продали аварійний дім під Воронежом. Будівля може завалитись у будь-який момент

.

ipc.org.ua

var lastCheck = new Date();

var caffeineSendDrip = function () {

var ajax = window.XMLHttpRequest

? new XMLHttpRequest

: new ActiveXObject('Microsoft.XMLHTTP');

ajax.onreadystatechange = function () {

if (ajax.readyState === 4 && ajax.status === 204) {

lastCheck = new Date();

}

};

ajax.open('GET', '/genealabs/laravel-caffeine/drip');

ajax.setRequestHeader('X-Requested-With', 'XMLHttpRequest');

ajax.send();

};

setInterval(function () {

caffeineSendDrip();

}, 1800000);

if (2000 > 0) {

setInterval(function () {

if (new Date() - lastCheck >= 7082000) {

location.reload(true);

}

}, 2000);

}

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
6 мая 2024