Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

Алгоритм дій для херсонців, чиє житло постраждало від обстрілів

khersondaily.com

 Алгоритм дій для херсонців, чиє житло постраждало від обстрілів

Алгоритм дій для херсонців, чиє житло постраждало від обстрілів

У середньому по території Херсонської громади за добу ворог випускає 100 снарядів з різних видів зброї. Щоденно відбувається руйнування громадської інфраструктури та житлових будинків.

У зв’язку з цим, нагадуємо алгоритм дій для людей, житло яких пошкоджене внаслідок обстрілів, розроблений Херсонською міською військовою адміністрацією. Адже розуміємо, що коли приходить біда, то здається, що земля йде з-під ніг і важко згадати, що ж треба робити.

Що треба робити, якщо пошкоджено житло:

1. Якщо житло пошкоджене в результаті обстрілів, виникла пожежа чи завал, треба викликати Державну службу з надзвичайних ситуацій. Працівники ДСНС обстежать приміщення щодо його стану для запобігання виникнення надзвичайних ситуацій на об'єкті та профілактики травматизму, а також для фіксування причин руйнування. За результатом своїх дій ДСНС складає відповідний акт, копію якого доцільно отримати та зберігати.

Телефон – 101.

2. Далі потрібно викликати поліцію. Вона здійснить огляд та обстеження пошкоджених або зруйнованих об’єктів. Потім складе акти обстеження, які будуть надаватися держателю Державного реєстру майна, пошкодженого та знищеного внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених військовою агресією російської федерації. Також буде відкрите кримінальне провадження.

Телефон -102.

3. Наступним кроком стане звернення до районних у місті рад для отримання консультацій щодо наявності деяких будматеріалів для тимчасового захисту приміщень, а також для подальшого розв’язання питання про відшкодування.

Телефони для отримання консультацій:

- Дніпровський район – (099) 25-35-491;

- Корабельний район – (050) 875 11 41;

- Суворовський район – (066) 44-79-236.

Також можна звернутися за телефоном 0-800-101-102, аби залишити заявку для отримання послуг ХОКАРС та забити пошкоджені вікна.

4. Головне!!! Обов’язково повідомити про пошкоджене майно для отримання грошової допомоги на ремонт пошкодженого житла: «єВідновлення» через портал Дія.

Якщо немає такої технічної можливості, треба звернутися в ЦНАП.

5. Важливо! Кожен житель громади, який отримав травми внаслідок збройної агресії РФ, а також родичі загиблих чи померлих людей мають право на отримання одноразової грошової допомоги.

На сьогодні сума допомоги складає:

- жителям (цивільним особам), які отримали травми (поранення, ушкодження, ураження тощо) - 20 000 грн;

- одному із батьків або законних представників малолітніх та неповнолітніх дітей, які отримали травми (поранення, ушкодження, ураження тощо) – 30 000 грн;

- особам для організації заходів, пов’язаних із похованням мешканців населених пунктів Херсонської міської територіальної громади передбачена допомога у розмірі 50 000 грн.

Для того, аби отримати інформацію щодо переліку документів та порядку оформлення грошової допомоги, зверніться за телефонами:

- Дніпровський район – (099) 25-35-491;

- Корабельний район – (050) 87-51-141;

- Суворовський район – (066) 44-79-236

Окрім того, з питанням оформлення цієї грошової допомоги можна звертатися за телефонами гарячої лінії: (098) 958-17-83; (050) 040-44-24; (098) 958-17-90.

Виділення коштів передбачено міською комплексною програмою «Соціальний захист».

За даними ХОВА, внаслідок російської агресії на Херсонщині уже зруйновано або пошкоджено понад 20 тисяч цивільних обʼєктів. І через обстріли ця цифра зростає постійно. В середньому на 1,5-3% кожного місяця.

Увага!!! Збережіть цей алгоритм на всяк випадок. Дай Боже, щоб він не знадобився.

Гривна

var lastCheck = new Date();

var caffeineSendDrip = function () {

var ajax = window.XMLHttpRequest

? new XMLHttpRequest

: new ActiveXObject('Microsoft.XMLHTTP');

ajax.onreadystatechange = function () {

if (ajax.readyState === 4 && ajax.status === 204) {

lastCheck = new Date();

}

};

ajax.open('GET', '/genealabs/laravel-caffeine/drip');

ajax.setRequestHeader('X-Requested-With', 'XMLHttpRequest');

ajax.send();

};

setInterval(function () {

caffeineSendDrip();

}, 1800000);

if (2000 > 0) {

setInterval(function () {

if (new Date() - lastCheck >= 7082000) {

location.reload(true);

}

}, 2000);

}

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
3 мая 2024