Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

Прорив оборони окупантів у районі Роботино має велике тактичне значення, - ISW

khersondaily.com

 Прорив оборони окупантів у районі Роботино має велике тактичне значення, - ISW

Прорив оборони окупантів у районі Роботино має велике тактичне значення, - ISW

Контрнаступ українських військ поблизу Роботино та Урожайного на південному напрямку, ймовірно, має велике тактичне значення через структуру російських оборонних рубежів.

Про це повідомляє

РБК-Україна

з посиланням на

звіт

ISW.

На думку експертів, триешелонована лінія російської оборони на півдні України складається з першої лінії мінних полів завглибшки кілька кілометрів, другої лінії із зосередженням артилерії, техніки та особового складу, а також третьої лінії тилових позицій, яка призначена для накопичення та збереження ресурсів.

Передбачається, що прорив лінії оборони в кількох населених пунктах може дозволити ЗСУ розпочати операції в районах за найгустішими мінними полями. Якщо райони навколо другої російської лінії оборони будуть не так сильно заміновані, то це, ймовірно, сприятиме стрімчому наступу України.

Ключові висновки ISW:

Російські війська доклали значних зусиль і ресурсів для утримання таких населених пунктів, як Роботино та Урожайне, тому нещодавні успіхи ЗСУ, ймовірно, відображають ширшу деградацію російських сил, що обороняються.

Зусилля Росії щодо нарощування виробництва іранських безпілотників Shahed-136/-131 вказують на те, що РФ націлена на розвиток планів нанесення великих ударів по Україні.

Російські звіти про стан мосту через Чонгар в окупованій Херсонській області вказують, що українські удари на 11 днів порушили основну російську наземну лінію зв'язку з Кримом.

Російські війська 17 серпня вели наступальні дії на рубежі Куп'янськ - Сватове - Кремінна та в районі Бахмута.

Українські війська продовжували контрнаступальні дії як мінімум на трьох ділянках фронту і просувалися в районі Бахмута та Запорізької області.

​Нагадаємо, що ЗСУ 16 серпня звільнили селище Урожайне, яке знаходиться недалеко від Старомайорського Донецької області. Як зазначила тоді ж заступник міністра оборони України Ганна Маляр, наступальні дії продовжуються.​

var lastCheck = new Date();

var caffeineSendDrip = function () {

var ajax = window.XMLHttpRequest

? new XMLHttpRequest

: new ActiveXObject('Microsoft.XMLHTTP');

ajax.onreadystatechange = function () {

if (ajax.readyState === 4 && ajax.status === 204) {

lastCheck = new Date();

}

};

ajax.open('GET', '/genealabs/laravel-caffeine/drip');

ajax.setRequestHeader('X-Requested-With', 'XMLHttpRequest');

ajax.send();

};

setInterval(function () {

caffeineSendDrip();

}, 1800000);

if (2000 > 0) {

setInterval(function () {

if (new Date() - lastCheck >= 7082000) {

location.reload(true);

}

}, 2000);

}

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
3 мая 2024