Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

Підрив Каховської ГЕС: У трьох областях залишаються підтопленими 54 населені пункти

nashdonbass.com

Підрив Каховської ГЕС: У трьох областях залишаються підтопленими 54 населені пункти

Після підриву Каховської ГЕС у трьох областях — Херсонській, Дніпропетровській та Миколаївській — залишаються підтопленими 54 населені пункти. Про це на брифінгу розповів прес-офіцер ДСНС Олександр Хорунжий, повідомляє «Укрінформ».

«На сьогодні на території Херсонської, Миколаївської та Дніпропетровської областей, які найбільше постраждали від підриву окупантами Каховської ГЕС, залишаються підтопленими 54 населені пункти, 17 з них — на тимчасово окупованій території Херсонщини», — повідомив він.

Хорунжий зазначив, що на території цих трьох областей загалом підтоплено понад 1900 будинків (з них саме в Херсоні — 1422 будинки), 201 домогосподарство та 216 присадибних ділянок.

«Силами ДСНС було евакуйовано 3772 особи та 268 тварин. У нас працюють у пунктах евакуації психологи, і ними теж було зроблено велику роботу — надано психологічну допомогу 413 особам», — сказав прес-офіцер ДСНС.

Кабмін схвалив рішення про виплату грошової допомоги постраждалим від підтоплення внаслідок підриву греблі Каховської ГЕС. Уряд надав Херсонській та Миколаївській обласним військовим адміністраціям 564 мільйони 875 тисяч гривень для допомоги постраждалому населенню.

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
7 мая 2024