Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

Перед судом постане подружжя підприємців із Херсона, які вели бізнес у взаємодії з окупаційною владою

khersondaily.com

 Перед судом постане подружжя підприємців із Херсона, які вели бізнес у взаємодії з окупаційною владою

Перед судом постане подружжя підприємців із Херсона, які вели бізнес у взаємодії з окупаційною владою

Прокурори Херсонської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно подружжя місцевих підприємців за фактом колабораційної діяльності, вчиненої за попередньою змовою групою осіб, пособництво державі-агресору та незаконного заволодіння транспортним засобом (ч. 2 ст. 28, ч. 4 ст. 111-1, ч. 1 ст. 111-2, ч. 3 ст. 289 КК України).

Як повідомляє пресслужба Херсонської обласної прокуратури, слідством установлено, що обвинувачені в період окупації міста активно провадили господарську діяльність у взаємодії з окупаційною владою, чим підтримували реалізацію узурпованих владних повноважень на захопленій території.

Свою компанію зі збирання відходів, надання послуг перевезення речей, оренди вантажних автомобілів та інше вони перереєстрували за законодавством рф. Також відкрили рахунки у російському банку. Після цього уклали договори про надання послуг з розрахунками у рублях з представниками окупаційних органів влади, установ та продовжили займатися підприємницькою діяльністю.

У серпні 2022 року вони заволоділи сміттєвозом іншого підприємства на підставі розпорядження псевдоголови Херсонської міськради про його вилучення та використовували його у власних цілях.

Після звільнення Херсона правоохоронці провели обшуки у помешканні обвинувачених, а також в адміністративних та господарських будівлях компанії.

Під час досудового розслідування 19 транспортних засобів, які належать обвинуваченим, вартістю понад 7 млн грн арештовано та передано в управління АРМА.

Наразі обвинувачені перебувають під вартою, де очікуватимуть на вирок суду.

Досудове розслідування здійснювалося ГУНП в Херсонській області, оперативний супровід - ДСР НП України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

var lastCheck = new Date();

var caffeineSendDrip = function () {

var ajax = window.XMLHttpRequest

? new XMLHttpRequest

: new ActiveXObject('Microsoft.XMLHTTP');

ajax.onreadystatechange = function () {

if (ajax.readyState === 4 && ajax.status === 204) {

lastCheck = new Date();

}

};

ajax.open('GET', '/genealabs/laravel-caffeine/drip');

ajax.setRequestHeader('X-Requested-With', 'XMLHttpRequest');

ajax.send();

};

setInterval(function () {

caffeineSendDrip();

}, 1800000);

if (2000 > 0) {

setInterval(function () {

if (new Date() - lastCheck >= 7082000) {

location.reload(true);

}

}, 2000);

}

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
3 мая 2024