Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

У мережі показали, яким був експериментальний мінівен ЗАЗ “Таврія”

newsyou.info

У мережі показали, яким був експериментальний мінівен ЗАЗ “Таврія”

Унікальний ЗАЗ-1701: забутий мінівен 90-х

Нещодавно в мережі з’явилися інтригуючі фотографії унікального , що розкривають дивовижну експериментальну модель, яка черпала натхнення у Renault Kangoo та Volkswagen Caddy. Однак історія та доля цього мінівена залишаються відносно невідомими для багатьох.

У 90-х роках була розроблена розширена версія ЗАЗ Таврія, яка могла похвалитися більш просторим салоном і великим багажником, що мало кого здивувало. Мінівен отримав посилену задню підвіску, що значно підвищило його вантажопідйомність, зробивши його практичним вибором для сімей і тих, кому потрібен великий простір для зберігання речей.

ЗАЗ-1701 з’явився на світ між 1993 і 1994 роками, взявши за основу вантажну версію “Таврії” ЗАЗ-1306. Цей варіант вантажівки характеризувався міцною рамою з заднім лонжероном і ресорною задньою підвіскою. На цій основі інженери НТЦ “ЗАЗ-Автотехніка” створили пікап “Таврія”, оснастивши його вантажною платформою ззаду. У випадку з ЗАЗ-1701 вантажну платформу замінили пасажирським салоном з великим склінням і високою лінією даху, що нагадує Volkswagen Caddy першого покоління. Хоча в той час він класифікувався як тридверний універсал, сьогодні його, швидше за все, можна було б назвати мінівеном.

Колісна база ЗАЗ Таврія була подовжена на 127 мм, в результаті чого збільшився простір для ніг задніх пасажирів і розширився об’єм багажника. Крім того, завдяки ресорній підвісці вантажопідйомність ЗАЗ-1701 збільшилася ще на 100 кг.

Спочатку мінівен ЗАЗ мав стандартні задні двері, запозичені у “Таврії”. Однак пізніше його замінили на повнофункціональні двері багажника, що полегшило вхід і вихід з салону.

ЗАЗ-1701 кілька разів з’являвся на різних автосалонах, отримавши схвалення керівництва компанії як практична сімейна модель. Однак, незважаючи на позитивне сприйняття, до серійного виробництва справа так і не дійшла. Було виготовлено лише кілька прототипів.

У 90-х роках Запорізький автомобільний завод зіткнувся з фінансовими труднощами, які не дозволили розширити модельний ряд. Крім того, існувало занепокоєння, що дорожчий ЗАЗ-1701 спіткає доля іншої моделі сімейства, ЗАЗ-1105 “Дана”, яку зрештою було знято з виробництва через низькі продажі.

На жаль, ЗАЗ-1701 залишається забутою перлиною автомобільної історії. Його унікальний дизайн, місткість і практичність демонстрували багатообіцяючий потенціал для українського ринку. Але через складні обставини, з якими зіткнувся Запорізький автомобільний завод у той час, мінівен не зміг прокласти собі шлях у галузі.

Хоча ЗАЗ-1701 так і не потрапив до серійного виробництва, його коротке існування є свідченням інноваційного духу та амбітних прагнень української автомобільної промисловості. Хоча він, можливо, і пішов у небуття, спадщина мінівена живе у кількох створених прототипах, нагадуючи нам про невикористані можливості та нереалізований потенціал, які колись прикрашали дороги 90-х років.

avtosota.com

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
4 мая 2024

Другие новости

Больше новостей