Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

У Всесвіті виявлені величезні бульбашки плазми: їх походження неможливо пояснити

newsyou.info

У Всесвіті виявлені величезні бульбашки плазми: їх походження неможливо пояснити

Вченим за допомогою космічного телескопа «Джеймс Вебб» вдалося виявити вельми незвичайне космічне явище. Йдеться про величезні бульбашки з іонізованої плазми, які були виявлені у сузір’ї «Волопаса» і існують з часів, коли матерія Всесвіту була практично повністю непрозорою для світла. Тобто це відкриття з дуже далеких часів, коли наш Всесвіт тільки зароджувався, створюючи простір та об’єкти навколо себе. І головна особливість виявлених бульбашок у тому, що існування подібних скупчень іонізованої плазми на даний момент при існуючих наукових теоріях пояснити неможливо. Про це повідомляє t4.com.ua

Фахівці висловлюють припущення про те, що на початку свого шляху, тобто в перші сотні мільйонів років, Всесвіт існував у непрозорому форматі для більшості відомих форм електромагнітного випромінювання. Це пов’язано з тим, що він здебільшого складався з нейтральних молекул водню та гелію, але через 300-400 мільйонів років після так званого «Великого Вибуху» ситуація докорінно змінилася — тоді з’явилися перші зірки, а галактики почали поступово іонізувати простір навколо себе. І хоча вченим дуже хотілося б подивитися на зірки до того, як цей процес завершився, домогтися такого поки що неможливо.

Але завдяки «Джеймсу Веббу» вченим вдалося зробити крок у цьому напрямі та вивчити джерела «лайманівського випромінювання» — це форма світіння стародавніх галактик, яке, якщо вірити теоріям, пов’язане з процесом іонізації Всесвіту. На даний момент відомо два джерела даного випромінювання (вони називаються EGSY8p7 і EGS_z910_44164), вони розташовані на відстані 13 мільярдів світлових років від Землі і, якщо вірити заявам фахівців, знаходяться всередині величезного міхура, що складається з іонізованої плазми. Ця бульбашка в діаметрі перевищує 13 мільйонів світлових років – просто шалені габарити навіть за мірками Всесвіту.

Вчені відзначають, що саме собою існування даного міхура повністю суперечить сучасним загальноприйнятим космологічним теоріям. Відповідно, фахівці з усього світу тепер пильно стежитимуть за цим об’єктом, щоб зрозуміти, як саме він був сформований, що вплинуло на створення такого величезного міхура плазми, і, звичайно ж, згодом космологічні теорії листуватимуться на підставі отриманих даних.

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
4 мая 2024