Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

В Україні хочуть штрафувати пасажирів, не пристебнутих ременями безпеки

newsyou.info

В Україні хочуть штрафувати пасажирів, не пристебнутих ременями безпеки

Правила дорожнього руху (пункт 5.2 б) вимагають, щоб пасажири використовували ремені безпеки, незалежно від їхнього місця (передній або задній ряд). Однак, на практиці досить мало людей дотримуються цього правила.

Нещодавно в Верховній Раді був зареєстрований законопроєкт №9210-1 від 01.05.2023, “Про внесення змін до статті 121 Кодексу України про адміністративні правопорушення та інших законодавчих актів України щодо безпеки експлуатації транспортних засобів”. Головна мета цього законопроєкту полягає в посиленні відповідальності пасажирів.

Згідно з новим законопроєктом, якщо пасажири не користуватимуться ременями безпеки в автомобілі, їх, нарівні з водіями, запропоновано штрафувати на суму 510 грн. Іншими словами, кожен пасажир буде нести відповідальність самостійно.

У разі повторного порушення сума штрафу зростатиме до 1700 грн. Крім того, можливе призначення примусових робіт строком до 40 годин.

Отже, найкращий варіант для пасажирів – почати використовувати ремені безпеки вже зараз. При цьому важливо, щоб ремінь був достатньо щільно прилягаючим до тіла. Якщо ремінь слабко натягнутий, в разі зіткнення він не зможе впевнено утримати людину.

Аmpercar.com

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
2 мая 2024