Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

Топ-5 бюджетних та практичних нових авто в Україні

newsyou.info

Топ-5 бюджетних та практичних нових авто в Україні

Шукаєте щось практичне, і щоби з гарантією? Шкіряний салон та панорамний дах не цікавлять, натомість в пріоритеті надійність, універсальність і низькі витрати палива? Що ж, ми підібрали цілих п’ять нових авто, які продаються на ринку України в цей нелегкий час і відповідають наведеним вище критеріям.

Редакція MMR.net.ua не в останню чергу подбала про те, щоби стартова ціна на кожного учасника рейтингу не перевищувала 20 тисяч американських доларів. Всі наведені пропозиції є в наявності на момент написання статті. Серед запропонованих нами недорогих і практичних автомобілів, ви знайдете представників різних класів: мінівенів, «каблучків», кросоверів, позашляховиків. Ви зможете дізнатися об’єктивні плюси і мінуси кожної з цих моделей та, не виключено, підглянути для щось для себе.

Зразу уточнюємо: пасажирська версія коштує від $16 000, а за вказану суму ви отримаєте 2-місний комерційний фургончик. Утилітарність FIATа полягає не тільки у чорних нефарбованих бамперах і стальних дисках, але й в спартанському салоні і нічим не оздобленому багажному відсіку. Це все робить італійський «чобіток» ідеальним транспортним засобом для перевезення великих вантажів, з пилюкою, брудом чи просто для поїздок на дачу і збирання урожаю. Двигунів пропонується два на вибір: дизельний 1.3 (90 к.с.) і бензиновий «атмосферник» 1.4 (77 к.с.). Трансмісія 5-ступенева, механічна, передньопривідна.

В інтер’єрі вас порадують кондиціонер, електропривід дзеркал, зручні ніші для речей на «торпедо» і дверних картах, проте не буде навіть радіо – лиш ніша під телефон! 5-місний салон вмістить всю сім’ю і необхідну поклажу, лиш слідкуйте за тим, щоб ваш ФІАТик не зачепив десь днищем – кліренс всього лиш 13 см. Річ у тім, що хоч підвіска Fiorino надійна, а нефарбованому бамперу не страшні гілки чи камінці, але і без того низький дорожній просвіт присяде ще на 2-3 сантиметри при повністю заповненій машині. Тому, зважаючи на доволі жорсткі експлуатаційні умови, що очевидно очікують «пиріжка» FIAT, будьте уважні на ями і вибоїни на шляху.

Малий мінівен Opel Crossland прийшов на заміну моделі Meriva. Незважаючи на невеликі габарити моделі, як і належить мінівенам салон Опеля напрочуд «повітряний» і просторий, що зумовлено великою площею засклення і високим дахом. Тут запросто поміститься вся сім’я, при чому зручно сісти ззаду допоможе функція зсуву сидінь 2-го ряду вперед-назад в індивідуальному порядку. Взагалі, салон Кросленда ні на йоту не схожий на спартанський інтер’єр Fiorino – тут вам і хромовані елементи, і мультимедійна система, і шкіряний мультируль і багато чого іще – на диво щедре оснащення як на найдешевшу комплектацію.

Свою нову назву мінівен Opel виправдовує не тільки вищим, ніж у Meriva, кліренсом – 17 см, а і захисним обвісом по всьому периметру кузова з нефарбованого чорного пластику. Отож, виходить, що недорогий MPV має просторий і продуманий салон, великий багажник (410 л), вибір режимів руху (пісок, сніг тощо) високий дорожній просвіт і захищений від каміння та гілок кузов. Чудовий набір! От тільки 3-циліндрові двигуни PSA 1.2 (86 к.с.) та 1.2 турбо (110 к.с.) явно не стануть «мільйонниками», втім, в нашу епоху витрати бензину в районі 5 л/100 км дещо та й важать.

У стовідсотковій надійності цього японського кросовера сумніватися не приходиться. Повірте, тут все зроблено, що називається, «на віки»! Бензиновий двигун 1.6 (117 к.с.) та 5- або 6-ступенева механічна або автоматична трансмісія відповідно служитимуть безвідмовно, варто тільки вчасно обслуговувати автомобіль. В «базі» малий кросовер Suzuki пропонується лише з переднім приводом. Повнопривідні модифікації коштують дорожче, хоча і шансів проїхати на такій Вітарі по засніженій польовій дорозі буде куди більше. Хай там як, але кліренс 18.5 см дозволить впевнено почуватися у більшості дорожній ситуацій, навіть в Україні.

Салон Suzuki Vitara, особливо в базовій комплектації, не далеко втік від FIAT Fiorino. Чорнота, пластмаса і морок – зате практично. Добре, що є мультимедійна система, а саме додатки Android Auto та Apple Car Play. Також порадує підігрів передніх сидінь. Багато хто охрестить цей Сузукі «пенсіонерським», але ми в mmr.net.ua назвемо його інакше – ліквідний! Цей кросовер повільно втрачає у вартості завдяки своїй репутації надійного і практичного автомобіля на щодня. До речі, тут також кузов захищений обвісом з нефарбованого пластику по периметру.

Про «каблучок» Renault Express можна сказати таке: таким би міг бути «прокачаний» FIAT Fiorino. Рено значно краще оснащений, потужніший, має більший вантажний відсік, вищий дорожній просвіт (16 см). Шкода, що вказана вартість стосується комерційного фургона Express, а пасажирська модель в акурат влазить в $20 тисяч. Щодо силової установки, то тут французи не надають такого вибору, як італійці: лише 1.5-літровий дизельний двигун (95 к.с.) і 6-ступенева МКПП. Бензинова модифікація з мотором 1.6 (110 к.с.) поки в Україні не доступна.

Пасажирські моделі виглядають благородніше, зате втрачають в утилітарності: вже немає на них того суцільно чорного нефарбованого переднього бампера, кузов внизу по боках не сильно захищений від різного роду подряпин чи сколів. Днище, щоправда, з антигравійною обробкою, це добре. До речі, хто шукає нове авто для таксі, нехай задумається – Рено Експрес не тільки просторий, але і продуманий всередині (чого варта тільки полиця над лобовим склом), надійний і економічний (середні витрати 5.3 / 100 км). Він ідеально підходить як для перевезення великих речей, так і сім’ї зі всім необхідним «барахлом», а ще маневрений і зручний в умовах міста.

З певних причин ми записали Duster як Дачію, попри те, що в нас в Україні він офіційно мімікрує під Renault. Відразу акцентуємо вашу увагу, що монопривідний Дастер ви можете придбати дешевше, але ми в mmr.net.ua бачимо значно більший резон саме в Duster 4×4. Його позашляхові можливості, особливо на шинах АТ справді вражають. Завдяки легкості та хорошій «геометрії» кузова, вдалим передаточним числам, гідній артикуляції підвіски румунський SUV здатен показати «куськіну мать» багатьом позашляховикам.

Компактний позашляховик з несучим кузовом чудово підходить і для суворої експлуатації пересічною місцевістю, і для міської метушні. Він міцний, просторий, має прекрасну плавність ходу, низькі витрати палива і зручну високу посадку. Якихось об’єктивних недоліків для Dacia Duster 4×4 підшукати напрочуд складно! У нас доступні дві модифікації на вибір: бензинова 1.6 (115 к.с.) і дизельна 1.5 (110 к.с.). Трансмісія 6-ступенева, повнопривідна.

nnews.com.ua

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
3 мая 2024