Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

Кореспондент італійської газети Зуніно розповів про трагедію на Антонівському мосту

khersondaily.com

 Кореспондент італійської газети Зуніно розповів про трагедію на Антонівському мосту

Кореспондент італійської газети Зуніно розповів про трагедію на Антонівському мосту

Як раніше повідомлялося, журналіста італійської газети було поранено під час поїздки до Херсона, а його фіксер Богдан загинув.

Виданню Adnkronos вдалося поспілкуватися із ним, в той час як італійця везли з Херсона в Одесу на операцію.

«Зі мною все добре, у мене чотири поранення, три — через падіння під час втечі, одне, в плече, — від кулі. Я був у бронежилеті, та ж куля, яка зачепила мене, ймовірно, влучила в груди моєму великому другу Богдану Бітику».

Коррадо Зуніно, кореспондент Republblica в Херсоні розповідає Adnkronos зірваним від емоцій голосом, що став жертвою засідки на околицях південноукраїнського міста, в якій загинув його соратник Богдан Бітик.

Насправді, слово “засідка” для цієї історії не підходить зовсім, адже Коррадо Зуніно із своїм фіксером порушили всі правила і норми.

За даними видання

Мост

, вони заїхали в Херсон не попередивши про це нікого з військових. Це в коментарі Adnkronos підтвердив і сам італієць.

«Ситуація в місті Херсон була відносно спокійна, я чув два-три постріли десь вдалині, на іншому березі Дніпра, з того самого, який контролює Росія. Тож ми доїхали до мосту»

, – розповів він, прямуючи у кареті швидкої допомоги до Одеси.

Цей міст «зараз неможливо перетнути, тому що його зруйновано у двох точках,

– пояснює репортер, –

але між 20 і 22 квітня деяким українським військовим вдалося зайти на територію протилежного берега Дніпра. Ось ми були на мосту з української сторони».

Потрапити не те що на міст, а навіть в його район, нікому офіційно неможливо. Це пов?язано із безпекою. І про це, очевидно, знав журналіст і його команда.

Коментуючи подію колегам, Коррадо Зуніно розповів, що вони доїхали до моста, залишили машину і рушили пішки: «Ми вийшли, українські військові кричали нам: геть! (іди геть!, – ред.). Ми одразу поїхали, я почув, що військові кажуть «преса!». Я стояв ззаду ближче до української сторони, а Богдан натомість стояв передом до російського боку. Тоді ж я почув свист. Тепер я розумію, що то був звук, який супроводжував моє поранення в плече. У той же момент я побачив, як Богдан впав на землю».

У цей момент журналіст вирішив діяти згідно з правилами поведінки під час війни, які він добре знає.

«Так як нас навчали на курсах, я залишив зону стрільби, один раз обернувся, а Богдан все ще лежав на мосту. Півгодини тому мені повідомили, що він досі там лежить, і витягувати його не збираються, бо це зона обстрілів. Тому я припускаю, що він вже мертвий»,

– каже Зуніно, насилу закінчуючи речення.

Журналіст Repubblica говорив чітким голосом, але, зрозуміло, був спустошений.

«Що я відчуваю? Я спустошений смертю Богдана. Ми виконали п’ять місій разом. Ми двічі просили дозвіл, щоб приїхати сюди. У нас був загальний дозвіл, місцевий, ми йшли через 3 блокпости, нас не зупиняли, не казали «туди не можна їхати»,

– каже він.

І це маніпуляція. Ніякого місцевого дозволу у нього не було. Італієць мав акредитацію Міноборони, таку саму як і десятки тисяч інших журналістів. Але про свою поїздку в Херсон, за даними МОСТа, він нікого не попередив. І, очевидно, не отримав ніякого інструктажу.

Тому він і виїхав на міст. І наразив на небезпеку, буквально смертельну, свого супутника.

Фізично Зуніно в порядку.

«В Херсоні до мене поставилися чудово, зараз мене везуть на «швидкій» в одеську клініку. Я пояснив, що зі мною все добре, але прийшло відповідне розпорядження від Офісу Президента, військові наказали їхати, і я з ними погодився. Я думаю, що мені також доведеться летіти гелікоптером, яким я би не хотів летіти, оскільки у нього теж можуть поцілити, але я наважусь на це»

, – підсумовує він.

var lastCheck = new Date();

var caffeineSendDrip = function () {

var ajax = window.XMLHttpRequest

? new XMLHttpRequest

: new ActiveXObject('Microsoft.XMLHTTP');

ajax.onreadystatechange = function () {

if (ajax.readyState === 4 && ajax.status === 204) {

lastCheck = new Date();

}

};

ajax.open('GET', '/genealabs/laravel-caffeine/drip');

ajax.setRequestHeader('X-Requested-With', 'XMLHttpRequest');

ajax.send();

};

setInterval(function () {

caffeineSendDrip();

}, 1800000);

if (2000 > 0) {

setInterval(function () {

if (new Date() - lastCheck >= 7082000) {

location.reload(true);

}

}, 2000);

}

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
5 мая 2024

Другие новости

Больше новостей