Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

Хірург розповіла про першу допомогу при опіках

newsyou.info

Хірург розповіла про першу допомогу при опіках

Існують різні види опіків, кожен із них слід лікувати своїм способом.

«Під час термічного опіку гарячими рідинами перша допомога самому собі — це занурити кінцівку під холодну воду, якщо не пошкоджено шкірний покрив. Якщо пошкоджено, то накласти стерильну пов’язку з фурациліном, не проколюючи бульбашки, і їхати по медичну допомогу».

Вона зазначила, що займатися самолікуванням у цьому випадку небезпечно, у тому числі не варто накладати олійні засоби на свіжий опік.

При отриманні хімічного опіку важливо зрозуміти, що стало каталізатором: кислота чи луг.

«Якщо це луг, то допоможе слабка кислота, наприклад, слабкий розчин оцтової кислоти, в жодному разі не концентрованої. При опіку кислотою для початку варто промити місце опіку та приготувати слабкий розчин соди, який допоможе нейтралізувати та змити хімічний агент, який потрапив на шкіру», — пояснила лікар.

Після цих маніпуляцій лікар порадила накласти септичну пов’язку з фурациліном та звернутися за медичною допомогою.

При хімічному опіку рогівки ока хірург порекомендувала промити око прохолодною або теплою кип’яченою водою.

«Опустити око фактично у воду і кілька разів поморгати. Таким чином можна позбутися і агента чужорідного тіла з ока, і речовини, яка потрапила. Після закрити стерильною пов’язкою та їхати до лікаря», — повідомила лікар.

womanlife.kyiv.ua

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
5 мая 2024