Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

Вчені назвали хвороби, симптомом яких може бути часта позіхання

newsyou.info

Вчені назвали хвороби, симптомом яких може бути часта позіхання

На думку вчених, якщо людина позіхає частіше 23 разів на день, це може бути симптомом депресії, серцево-судинних порушень, інсульту.

Здоровим людям властиво позіхати від 7 до 23 разів на добу, але якщо позіхання стає частішим, це може стати тривожним симптомом небезпечних порушень.

Вчені відзначають, що занадто часто позіхання може вказувати на такі аномалії.

Ожиріння . В цьому випадку нерідкі порушення ендокринної та гормональної систем, через які у опасистих людей виникає постійне відчуття сонливості разом із позіханням. До того ж тиск на грудну клітину при ожирінні значно, що заважає легким повною мірою забезпечувати організм киснем. Позіханням він заповнює його дефіцит.

Депресія . За словами вчених, у людей, які страждають на депресію, часто спостерігається дисбаланс гормонів кортизолу та серотоніну, в результаті якого у них розвивається патологічна втома і позіхання.Тривожний розлад. При підвищеній тривожності також має місце надлишок гормону стресу кортизолу, що викликає у людини відчуття занепаду сил і часто веде до збоїв у роботі серця. Позіхання стає спробою організму нормалізувати свої функції за рахунок отримання кисню.Серцево-судинні захворювання. Часте позіхання – характерний симптом зниженого тиску та уповільненого серцевого ритму.

Інсульт . Багатьом лікарям добре відомо, що люди, які пережили інсульт, постійно позіхають. Таке позіхання оцінюється у них як спроба організму «охолодити» мозок. До речі, прискорене позіхання може бути і провісником інсульту і виникати безпосередньо перед нападом.

medfactor.com.ua

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
3 мая 2024