Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

Енергоатом змінив плани щодо Південноукраїнської АЕС: збудує два блоки Westinghouse

newssky.com.ua

Енергоатом змінив плани щодо Південноукраїнської АЕС: збудує два блоки Westinghouse

Ілюстративне фото

Зараз на Південноукраїнській АЕС експлуатуються три енергоблоки загальною потужністю 3000 МВт. За словами в.о. голови правління Енергоатому Павла Котіна, буде збудовано два нових енергоблоки № 4 і № 5 за технологією АР1000 Westinghouse.

Раніше йшлося про будівництво одного такого реактора на ПАЕС, повідомляло профільне видання Infoatom.

Південноукраїнська АЕС (до 2022 року — Южно-Українська) розташована в степовій зоні на лівому березі річки Південний Буг при Ташлицькому водосховищі, неподалік від міста Южноукраїнська, що в Миколаївській області. Входить до складу Південноукраїнського енергокомплексу разом з Олександрівською гідроелектростанцією (річка Південний Буг) і Ташлицькою гідроакумуляційною електростанцією.

Будівництво станції почалося 1975 року. Перший із трьох енергоблоків (тип реактора — ВВЕР-1000) запустили 1982 року. Сумарна потужність блоків — 3000 МВт.

28 листопада 2013 року Держатомрегулювання ухвалило рішення про подовження експлуатації енергоблока № 1 Південноукраїнської АЕС на 10 років (до 2 грудня 2023 року) у понадпроєктний строк.

У грудні 2023-го Державна інспекція ядерного регулювання на початку грудня продовжила термін експлуатації енергоблока № 1 Південноукраїнської АЕС ще на 10 років — до грудня 2033 року.

Розпочати інженерно-вишукувальні й передпроєктні роботи планується невідкладно.

Підготовчі роботи та всі видатки на будівництво нових атомних енергоблоків будуть проведені коштом коштів Енергоатому.

Енергоатом і Westinghouse домовились про будівництво в Україні девʼяти нових енергоблоків за технологією АР1000.

9 квітня Енергоатом повідомив про рішення будувати біля Южноукраїнська Миколаївської області — міста-супутника Південноукраїнської АЕС завод з виробництва ядерного палива.

Виробництво базуватиметься на технології американської компанії Westinghouse. Завод із виробництва тепловидільних збірок буде одним з елементів диверсифікації постачання ядерного палива на українські АЕС.

Читайте також на Newssky «Укроборонпром починає виробляти міни натівського калібру 60 мм» і дивіться на YouTube-каналі «Нудний Пенс».

Щоб завжди бути в курсі подій, підписуйтесь на ТГ-канал Newssky. Також рекомендуємо актуальні дискусії друзів України в Північній Америці на YouTube-каналі Rashkin Report.

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
20 мая 2024