Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

7 травня – Всесвітній день боротьби з астмою

mig.com.ua

7 травня – Всесвітній день боротьби з астмою

ДЕНЬ 804-й РОСІЙСЬКОЇ АГРЕСІЇ – DAY 804 RUSSIAN AGRESSION

7 травня Всесвітній день боротьби з астмою. Цей день був започаткований Глобальною ініціативою по астмі (GINA) за підтримки Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) і має на меті підвищити обізнаність про астму, хронічне захворювання, яке впливає на дихальні шляхи. Щорічне відзначення події проводиться з 1998 року, коли у першому Дні боротьби з бронхіальною астмою взяли участь 35 країн світу.

Від цієї хвороби страждають понад 300 мільйонів людей. Поступово бронхіальна астма, яку раніше діагностували не так часто, перетворилася на розповсюджене захворювання. Аби донести до населення планети інформацію про загрозу астми, організатори у рамках події проводять різноманітні заходи та акції.

7 травня Всесвітній день сиріт СНІДу. Традиція його відмічання була започаткована у 2002 році Альбіною дю Буаруров, президенткою благодійної організації FBX International, створеної для підтримки вразливих дітей

Метою цього дня є привернення уваги громадськості до мільйонів дітей, один або обидва батьки яких померли від СНІДу. Кожного року FBX проводять масові кампанії, які демонструють важке положення дітей сиріт СНІДу. За ініціативою організації була створена коаліція мерів, які закликають виборців поважати права вразливих малюків. До неї приєдналися більше 800 виборних осіб з різних куточків світу.

7 травня в Україні і світі День поширення інформації про дитячу депресію. Відзначення Дня поширення інформації про дитячу депресію було започатковано у зв’язку зі зростаючою стурбованістю проблемами психічного здоров’я, з якими стикаються діти, в тому числі зростанням рівня депресії серед молодих людей.

Фото: Unsplash

Цей день нагадує про те, що діти, так само як і дорослі, можуть мати серйозні проблеми з психічним здоров’ям, і що існує гостра потреба в комплексних системах підтримки. Це подія повʼязана з проведенням 7 травня також Дня обізнаності про ментальне здоров’я дітей. День підкреслює важливість розпізнавання ознак депресії у дітей, надання підтримки та доступу до лікування для постраждалих дітей, щоб забезпечити їхній здоровий емоційний та психологічний розвиток.

Також 7 травня День обізнаності про ментальне здоров’я дітей. День відзначається заходами та інформаційно-просвітницькою діяльністю, які підкреслюють важливість комплексного, культурно компетентного, сімейного догляду за дітьми та молоддю з потребами психічного здоров’я.

Подія заснована у США, за підтримки Американської психологічної асоціації. Важливість події та цієї проблематики робить День обізнаності про ментальне здоров’я дітей актуальним у всьому світі. Відзначається заходами та інформаційно-просвітницькою діяльністю, які підкреслюють важливість комплексного, культурно компетентного, сімейного догляду за дітьми та молоддю з потребами психічного здоров’я. Турбота про ментальне здоров’я дитини має вирішальне значення для її загального розвитку та добробуту.

7 травня – Міжнародний день планетаріїв. Людям властиво захоплюватися сяйвом зірок на нічному небі. Ця неземна краса заворожує, надихає, змушує задуматися про вічну гармонію та неосяжність такого загадкового явища, як Всесвіт. . Найзручніше демонструвати зоряне небо в спеціальних закладах — планетаріях. Завдяки спеціалістам, там можна не тільки без перешкод помилуватися зоряним небом, а й розширити свої знання з астрономії.

Щоб донести до людей інформацію про важливу місію планетаріїв, існує спеціальне свято — Міжнародний день планетаріїв (International Day of Planetariums), дату якого вирішено змінити на 7 травня, щоб прив’язати промоцію планетаріїв до знаменної дати в історії планетаріїв: початку регулярної роботи першого Цейсового планетарію в Німецькому музеї в Мюнхені 7 травня 1925 року.

Як назвати дитину, яка народилася 7 травня

Іменини: Семен, Антон, Михайло, Іван, Йосиф, Бернард, Василь, Людмила.

Талісманом людини, народженої 7 травня, є перли.

Дорогоцінні камені, які є неповторним витвором природи. Навіть сьогодні перетерті перлики використовуються в різних косметичних засобах.

Цього дня народилися:

Пам’ятні дати і події 7 травня

Джерела:

https://tsn.ua/other/yake-7-travnya-svyato-vse-pro-cey-den-yake-cerkovne-svyato-scho-ne-mozhna-robiti-2565690.html

daytoday.ua/7-travnia

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
30 мая 2024