Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

Чехія анонсувала спільні із США військові навчання

newssky.com.ua

Чехія анонсувала спільні із США військові навчання

Ілюстративне фото

В навчаннях, які проходитимуть на полігоні в Лібаві, братимуть участь близько 800 американських військовослужбовців і 350 чеських солдатів.

Загалом маневри триватимуть два тижні.

Ці навчання є частиною найбільших за останні десятиріччя маневрів НАТО Steadfast Defender 24, в яких беруть участь понад 90 тисяч військових з усіх країн Альянсу в різних точках Європи.

За словами Дворжакової, головною метою навчань є перевірка здатності чеської армії надавати всебічну підтримку військам союзників на чеській території під час великомасштабних операцій, підтримка зусиль союзників з розбудови оборонного потенціалу в рамках НАТО шляхом залучення сил і засобів чеських збройних сил, а також посилення здатності військових Чехії брати участь в повному процесі тактичного планування.

Для проведення навчань з середини квітня до Лібави було перекинуто військову техніку зі складів армії США в Німеччині.

Нагадаємо, у Молдові з 9 до 16 травня пройдуть навчання Національної армії за участю військових зі США.

А у Литві влітку пройдуть навчання за участю до 10 тисяч іноземних військових.

Читайте також на Newssky «Конгрес США удвічі збільшив витрати на виробництво артилерійських боєприпасів» і дивіться на YouTube-каналі «Нудний Пенс».

Щоб завжди бути в курсі подій, підписуйтесь на ТГ-канал Newssky. Також рекомендуємо актуальні дискусії друзів України в Північній Америці на YouTube-каналі Rashkin Report.

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
19 мая 2024