Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

Скасування статусу «‎обмежено придатний»: про що треба знати запоріжцям

mig.com.ua

Скасування статусу «‎обмежено придатний»: про що треба знати запоріжцям

Закон, що скасовує статус «обмежено придатний», набрав чинності 4 травня.

Документ передбачає низку змін для військових та військовозобовʼязаних, які мають статус «обмежено придатний».

Тепер тих, кого раніше визнали обмежено придатними до служби, з 18 травня (коли набере чинності Закон про мобілізацію) почнуть повторно викликати до територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП) на медкомісію.

Так, громадяни, які наразі мають статут «обмежено придатний», повинні повторно пройти ВЛК протягом 9 місяців, тобто до 4 лютого 2025 року.

Направлення на ВЛК має надати:

Після повторного огляду військові, які визнані непридатними, – будуть звільнені з військової служби, а визнані придатними – продовжать службу.

Визнані непридатними військовозобов’язані виключатимуться з військового обліку, а визнані придатними — можуть проходити службу.

За новими правилами, після медогляду військовозобов’язані отримають один зі статусів:

Вже внесено зміни до наказу №402 Міністерства оборони, який містить оновлений список хвороб, з якими визнають придатним чи непридатним до військової служби.

З текстом наказу можна ознайомитися тут

У наказі прописали, що медогляди мають тривати не більше 14 днів (у разі додаткових медичних обстежень), і рішення ВЛК мають видавати людині під підпис на руки. Раніше це було можливо, але не обов’язково.

Терміни дії рішень ВЛК встановили наступні: 1 рік у воєнний час та 5 років у мирний час.

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
19 мая 2024