Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

Сайти українських митців становлять загрозу для російської безпеки: їх блокують

mig.com.ua

Сайти українських митців становлять загрозу для російської безпеки: їх блокують

У Росії заблокували сайти українських митців – лауреата Пулітцерівської премії, “Оскара” та премії Гільдії режисерів Америки режисера Мстислава Чернова, фотографки Альони Гром й українсько-американського фотографа Саші Маслова, а також VPN-сервіс Amnezia.

Про це повідомив проєкт “Роскомсвобода”.

Сайти трьох відомих українських авторів опинилися у реєстрі забороненої інформації на виконання рішення “Незазначеного держоргану”, швидше за все, з міркувань військової цензури. Серед них:

1. Сайт режисера, воєнного кореспондента, відеографа, фотографа, фотожурналіста та письменника Мстислава Чернова.

У 2023 році він одержав Пулітцерівську премію “За служіння суспільству” у складі команди The Associated Press, 2024-го його стрічка “20 днів у Маріуполі” отримала премію Гільдії режисерів Америки “За видатні режисерські досягнення у документі” та “Оскар” як найкращий документальний фільм.

2. Фотографки-документалістки Альони Гром.

Вона 2014 року переїхала з Донецька до Бучі, і після початку повномасштабного вторгнення документувала те, що там відбувається.

3. Українсько-американського фотографа Саші Маслова.

Він працює у жанрі портрета та документального фото.

Всі три сайти заблоковані з усіма доменами та піддоменами.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що в Росії заблокували доступ до сайту міжнародної неурядової організації “Репортери без кордонів” (Reporters sans frontières – RSF), а також низки українських ресурсів.

Серед них – сайт Фонду Пінчука, проєкт з ідентифікації на основі відкритих джерел російських військових “OSINT-бджоли”, черговий домен “Хочу жити” для російських військових, які хочуть здатися в полон, та посилання зі зверненням до росіян на польському сайті Legion Polski.

Фото Альони Гром: Ірпінь на Київщині після російських обстрілів

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
18 мая 2024