Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

США інвестують $250 млн в український агросектор

newssky.com.ua

США інвестують $250 млн в український агросектор

Ілюстративне фото

Очікується, що під цю суму будуть залучені ще $500 млн приватних інвестицій, що дозволить українським фермерам збільшити експорт на $1,5 млрд.

За словами заступника міністра аграрної політики та продовольства Дениса Башлика, який також взяв участь у презентації програми USAID Harvest, першими підтримку мають отримати малі виробники зерна, олійних та овочів для фінансування проєктів, спрямованих на розширення експорту.

Інвестиції в межах нової програми будуть доступні аграріям незалежно від місця діяльності, але акцент буде на допомогу господарствам, які постраждали від російської агресії.

Презентація проєкту USAID Harvest відбулася на потужностях компанії «Агріко», яка збудувала картоплесховище в Семиполках за гроші USAID.

За даними Міністерства аграрної політики, значна кількість українських фермерів проходять третій сезон лише завдяки підтримці, яка надається проєктами USAID.

У 2023 році українські аграрії отримали рекордну врожайність за всю історію незалежності.

Читайте також на Newssky «США та союзники посилюють тиск на ОАЕ через співпрацю з Росією в обхід санкцій» і дивіться на YouTube-каналі «Нудний Пенс».

Щоб завжди бути в курсі подій, підписуйтесь на ТГ-канал Newssky. Також рекомендуємо актуальні дискусії друзів України в Північній Америці на YouTube-каналі Rashkin Report.

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
29 мая 2024