Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

У Швейцарії скасували концерт росіянки Нетребко через конференції з війни в Україні

mig.com.ua

У Швейцарії скасували концерт росіянки Нетребко через конференції з війни в Україні

У Швейцарії скасували концерт оперної співачки Ганни Нетребко. Одна із можливих причин – через конференції з війни в Україні.

Про це розповідає Суспільне культура, посилаючись на швейцарську газету Luzerner Zeitung.

У тексті зазначено, що скасування концерту 1 червня домігся регіональний уряд – зокрема про це просив директор з освіти та культури кантону Люцерна Армін Хартманн.

У своєму повідомленні про відміну концерту організатори заявили, що побоюються “порушення громадського порядку” під час концерту Нетребко, який планувався в Люцерні. Вони вважають, що російська оперна співачка має “суперечливе суспільне сприйняття”.

Газета Luzerner Zeitung серед можливих причин скасування виступу Нетребко також називає конференцію, присвячену питанням мирного врегулювання війни Росії проти України. Очікується, що на захід приїдуть представники понад 100 країн. При цьому конференція пройде лише через два тижні після концерту, що передбачався – 15 і 16 червня.

Раніше російська оперна співачка Анна Нетребко подала позов до Окружного суду США на Мангеттені проти Метрополітен-опери – вона звинуватила театр у дискримінації, наклепі та порушенні контракту.

Анна Нетребко – російська оперна співачка. Громадянка РФ, з 2006-го також громадянка Австрії, живе у Відні.

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
21 мая 2024