Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

Конгрес США удвічі збільшив витрати на виробництво артилерійських боєприпасів

newssky.com.ua

Конгрес США удвічі збільшив витрати на виробництво артилерійських боєприпасів

Ілюстративне фото

Попит на 155-міліметрові артилерійські снаряди різко зріс після вторгнення Росії в Україну в лютому 2022 року. Запаси союзників для власної оборони виснажилися, оскільки вони спішно постачали снаряди Києву, який випускає тисячі снарядів на день.

«За моїми підрахунками, у доповненні ми запросили близько 3,1 млрд доларів на виробництво 155 одиниць продукції та збільшення виробництва. Схоже, ми отримали 6 мільярдів доларів. Так що це, я думаю, вотум довіри, оскільки ми рухаємося до 100 тисяч снарядів на місяць», — головний закупівельник зброї для армії США Даг Буш.

Армія США включила 3,1 млрд доларів на закупівлю артилерійських снарядів і розширення виробництва в нещодавно підписаний законопроєкт про додаткові витрати в розмірі 95 млрд доларів.

За словами Буша, США планують збільшити щомісячний обсяг виробництва 155-міліметрових артилерійських снарядів до 100 тисяч одиниць боєприпасів до літа 2025 року.

Наприкінці лютого міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликав заборонити експорт боєприпасів з Європи до країн за межами блоку, крім України. Це було пов’язано зі зростаючою нестачею боєприпасів для українських Збройних сил.

Крім того, Чехія організувала коаліцію з більш ніж десятка країн для закупівлі боєприпасів для України. Зокрема, у середині лютого 2024 року президент Чехії Петр Павел заявив, що Чехія знайшла для України 800 000 снарядів калібру 155 мм і 122 мм.

Нещодавно з’явилася інформація про те, що з ініціативи Чехії боєприпаси, закуплені в країнах, які не входять до Євросоюзу, можуть надійти в Україну вже в червні.

За даними The Washington Post, Київ почав створювати власні мінометні та артилерійські снаряди радянського стандарту калібру 122 мм і 152 мм.

Читайте також на Newssky «Україна та ЄС проведуть форум оборонних промисловостей» і дивіться на YouTube-каналі «Нудний Пенс».

Щоб завжди бути в курсі подій, підписуйтесь на ТГ-канал Newssky. Також рекомендуємо актуальні дискусії друзів України в Північній Америці на YouTube-каналі Rashkin Report.

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
18 мая 2024