Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

«Євробачення-2024»: подробиці та нові правила

mig.com.ua

«Євробачення-2024»: подробиці та нові правила

Пісенний конкурс “Євробачення-2024” пройде у місті Мальме. У Швецію його знову повернула співачка Loreen із піснею Tattoo – вперше вона перемогла у 2012 році.

Перший і другий півфінали заплановані на 7 та 9 травня, а грандфінал – на 11 травня. Україну представить дует alyona alyona та Jerry Heil з піснею Teresa&Maria.

За словами авторок, сенс полягає у Teresa&Maria обхідності єднатися “задля добрих справ і важливих перемог”. Jerry Heil та alyona alyona вірять: саме так можна донести правду та бути почутими у світі, що сповнений шуму. Єднання, про яке йдеться у треку, символізує України, котра стала “єдиним механізмом”, аби дати відсіч ворогові.

Правила “Євробачення”

До 2004 року конкурс складався лише з фіналу, але саме тоді створили додатковий раунд кваліфікації – півфінал у четвер, оскільки кількість охочих позмагатися збільшувалася. А у 2008 році додали ще один півфінал, що відбувається у вівторок.

У 2023 році вступили в дію зміни у виборі фіналістів конкурсу.

Згідно з правилами, тепер всі країни – окрім «великої п’ятірки» (Франція, Німеччина, Італія, Іспанія і Велика Британія) та господарки конкурсу – мали пройти кваліфікацію півфіналами, і лише по десять найкращих мали змогу доєднатися до грандфіналу в суботу. Визначати переможців можуть лише телеглядачі.

У 2024 році до правил внесли ще кілька змін.

Якщо раніше країни “великої п’ятірки” та країна-переможниця виступали лише у фіналі, то тепер вони вперше будуть наживо виступати під час півфіналів.

Тому в першому півфіналі 7 травня виступлять Німеччина, Швеція (як переможниця конкурсу у 2023 році) та Велика Британія.

А у другому півфіналу 9 травня слід очікувати виступів Франції, Італії та Іспанії.

Пісенний конкурс “Євробачення” щорічно проводять з 1956 року між країнами – членами Європейської мовної спілки (ЄМС).

Вперше його провели у місті Лугано, Швейцарія. Тоді в ньому взяли участь сім країн, кожна з яких представила по дві пісні.

У 2015 році до участі в ювілейному, 60-му, конкурсі було запрошено Австралію, яка кілька років перед тим транслювала у себе «Євробачення».

Ізраїльтянка Еден Голан (у центрі) репетує свою пісню «Hurricane» перед Євробаченням у Мальме, Швеція, 30 квітня 2024 р. (Сара Луїза Беннетт/EBU)

За матеріалами відкритих Інтернет-джерел

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
21 мая 2024