Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

Окупанти знищили мозаїку «Гуцульський танок» в Євпаторії

mig.com.ua

Окупанти знищили мозаїку «Гуцульський танок» в Євпаторії

Окупанти в Євпаторії знищили мозаїку “Гуцульський танок” авторства Юрія Бєлкіна та Георгія Бондаря попри звернення активістів, які проти цього протестували, – пише Суспільне.

З посиланням на окупаційні ЗМІ про це повідомив Кримськотатарський ресурсний центр в Telegram.

Мозаїчне панно знаходилося на фасаді колишнього пансіонату «Роднічок».

За інформацією Кримськотатарського ресурсного центру, територія “розчищається” під забудову багатоповерховим житлом.

“Раніше кримчани намагалися достукатися до окупаційної влади та зберегти мозаїку, у тому числі, зверталися до “голови Криму”, Аксьонова. Активісти наголошували на цінності монументального рельєфно-мозаїчного панно, а також на важливості збереження його для історії та нащадків”, – йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що нейбадужі мешканці знайшли фахівців з мозаїк, які на волонтерських засадах готові були демонтувати панно, також домовилися про місце його зберігання до встановлення на новому місці.

“На жаль, звернення активістів не вплинули на знищення мозаїчного панно”, – зазначив Кримськотатарський ресурсний центр.

Раніше Асоціація реінтеграції Криму повідомляла у Facebook про те, що руйнування панно відбувалося через забудову багатоповерхівки, яка була “зареєстрована” на Дмитра Жуланова з Новосибірська. “Директором” будівництва був Ігорь Пітухін з Мурманської області.

Також зазначалося, що це не єдина робота Бєлкіна в Криму, яку хотіли знищити окупанти.

“Те, що окупанти демонстративно мовчать про знищення панно “Гуцульський танок”, виконаного в традиційному українському стилі, досить не дивно, проте раніше окупанти знищили й інші панно Бєлкіна, а саме в будівлі грязелікарні та в пансіонаті “Алмазний”. Тоді в місцевій “пресі” відзначалися спроби “обурення” в стилі “бунту на колінах”, – наголошували в Асоціації реінтеграції Криму.

Фото: Telegram/Кримськотатарський ресурсний центр

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
21 мая 2024