Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

У КПІ відкрили перший в Україні навчально-науковий центр для практичного тренування студентів-енергетиків

newssky.com.ua

У КПІ відкрили перший в Україні навчально-науковий центр для практичного тренування студентів-енергетиків

Ілюстративне фото

Поява такого центру важлива, оскільки атомна енергетика дає 55% усієї електрики України.

У новому центрі, який отримав назву «Надійність та безпека АЕС», майбутні енергетики мають унікальну можливість практикуватися на тренажері блокового щита керування ядерного реактора. Умови та програмне забезпечення повністю ідентичне встановленому на АЕС, повідомляє КПІ.

Центр має 12 повноцінних робочих місць для студентів та два окремих місця для викладача і лаборанта. Обладнання встановили за підтримки Аргонської національної лабораторії та Міністерства енергетики США. На такому обладнанні навчаються американські студенти.

«Ця лабораторія вчить нас розбиратися на практиці, де яка панель, чим ти керуєш і як на твої дії буде відгукуватися реактор. Які дії потрібно вчиняти, коли бачимо відхилення від нормальної роботи», — говорить студентка магістратури ІАТЕ КПІ Владислава Бутелько.

Центр також відкриває нові перспективи для наукових розробок та досліджень, які пов’язані з безпекою АЕС.

У планах Інституту атомної та теплової енергетики — будівництво власного малого модельного реактора, який би забезпечив електрикою увесь кампус Київської політехніки.

Читайте також на Newssky «Якщо уряд це не робить, то зробимо ми — словацьке суспільство» і дивіться на YouTube-каналі «Нудний Пенс».

Щоб завжди бути в курсі подій, підписуйтесь на ТГ-канал Newssky. Також рекомендуємо актуальні дискусії друзів України в Північній Америці на YouTube-каналі Rashkin Report.

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
18 мая 2024