Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

Деяким журналістам знову дозволять працювати у Верховній Раді

mig.com.ua

Деяким журналістам знову дозволять працювати у Верховній Раді

Представники ЗМІ отримають доступ до кулуарів Верховної Ради для висвітлення роботи парламенту під час пленарних засідань.

Про це розповів керівник Апарату Верховної Ради В’ячеслав Штучний, якого цитує Укрінформ.

Від 2022 року доступ журналістів до засідань парламенту та кулуарів закрили, а засідання майже всіх комітетів перейшли в онлайн, тож на них не запрошують експертів із громадських організацій. Громадськість уже звертала увагу на низку якість роботи парламентарів нинішнього скликання, якщо до цього процесу не залучати фахівців.

“Який сенс говорити про небезпеку від присутності медіа в залі парламенту, коли про хід і результати розгляду законопроєктів суспільство дізнається з прямих трансляцій народних депутатів у соціальних мережах?” – цікавились медійники у влади на початку поточного року.

Правозахисники наголошували, що відсутність доступу журналістів до Верховної Ради в підсумку шкодить демократії та довірі до парламенту, яка й так не є високою. Торік соціологам лише 15% опитаних українців сказали, що довіряють Верховній Раді.

За словами Штучного, журналісти зможуть повернутися до будівлі парламенту в такому самому режимі, як і під час пандемії ковіду.

“Під час засідання Верховної Ради у будівлі зможуть перебувати 20–30 представників ЗМІ. Журналісти вже подали заяви на акредитацію. Ми готові до проведення додаткової акредитації. Після Великодня зберемо журналістів для інструктажу під час перебування в парламенті”, – каже він.

Раніше акредитацію до Верховної Ради мали щонайменше 4 тисячі медійників, але нині спікер парламенту Руслан Стефанчук говорить, що треба “сформувати пул журналістів, які ставлять до себе високі репутаційні вимоги”. Посадовець не уточнив, що це за вимоги, та які журналісти під них підпадають.

Нагадаємо, що цього року активісти склали рейтинг прозорості роботи парламентських комітетів.

Фото: ZMINA.UA, Kostyantyn Chernichkin

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
20 мая 2024

Другие новости

Больше новостей