Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

В Україні та світі 2 травня – Всесвітній день паролів

mig.com.ua

В Україні та світі 2 травня – Всесвітній день паролів

ДЕНЬ 799-й РОСІЙСЬКОЇ АГРЕСІЇ – DAY 799 RUSSIAN AGRESSION

У перший четвер травня святкується Всесвітній день паролів (World Password Day). Проведення цього свята запропонували експерти Intel, а IT-галузь підтримала цю ідею.

Цей день – можливість нагадати користувачам про необхідність створення надійних паролів для захисту особистої інформації в інтернеті. Вперше про заснування Всесвітнього Дня паролів компанія Intel Security оголосила в 2013 році.

Найпоширеніший пароль в світі – 123456, найкоротший – всього 1 символ довжиною

Люди в 3 рази частіше використовують ім’я свого вихованця в якості пароля, ніж ім’я члена сім’ї.До речі, збереження паролів в веб-браузері не надто розумний крок.

Статистика невблаганна: 20 найпоширеніших паролів складають 10,3% взагалі використовуваних паролів.Уже з 2017 року комп’ютерні потужності зросли до таких масштабів, що щоб переглянути всі можливі варіанти з 8 символів, включаючи цифри, символи верхнього і нижнього регістра, а також спец-символи, потрібно всього 5,5 години.Зазвичай запропонована мінімальна довжина паролів становить 12 і більше і тільки 1% веб-сервісів просять користувачів створити надзвичайно безпечний пароль. Далеко не всі змінюють пароль хоча б кожні 2,5-3 роки.

У різних країнах світу щороку 2 травня святкують Міжнародний день Гаррі Поттера. Шанувальники історії про Хлопчика зі шрамом, якому вдалося знищити негідника Волан де Морта, не забувають екранізовану сагу письменниці Джоан Роулінг.

За сюжетом твору та десяти фільмів у жанрі фентезі добро будь-що перемагає зло. Улюблений персонаж Гаррі Поттер є взірцем мужності, хоробрості, самовідданості.

На думку фанатів поттеріани, свято було впроваджене прем’єр-міністром Великобританії Девідом Кемероном 2 травня 2012 року, хоча доказів цього факту немає. За змістом твору, саме 2 травня 1998 року відбулася фінальна битва за чарівний світ Гогворста. Головний герой переміг Того-Кого-Не-Можна-Називати.

2 травня відзначається Всесвітній день скрапбукінгу. Мистецтва оформлення фотоальбомів.Ці травневі заходи у першій декаді місяця мають традиційний щорічний характер.

Скрапбукінг — це цікавий і творчий спосіб зберегти спогади та розповісти історії за допомогою фотографій, паперу та прикрас. Власне, це прикрашання та оздоблення фотоальбомів, а також створення унікальних записників та листівок. Сьогодні скрапбукінг набуває все більшої популярності у світі, як спосіб дозвілля, спілкування, хобі та заробітку. .

У цей день для любителів скрапбукінгу з усього світу є нагода обʼєднатися разом і поділитися своєю любов’ю до рукоділля, а також для обміну новими техніками та ідеями. У Міжнародний день скрапбукінгу магазини товарів для скрапбукінгу, групи ремісників та онлайн-спільноти організовують різноманітні заходи, щоб відзначити цю подію

2 травня відзначають Міжнародний день тунця (World Tuna Day). Дата носить в основному екологічну спрямованість. Передбачається, що свято приверне увагу до необхідності захисту рибних ресурсів планети.

День тунця проголошено офіційно у резолюції (№ 71/274) Генасамблеї ООН у грудні 2016 року. Співавторами міжнародного проєкту стали 93 країни світу, які підтримали прийняття резолюції.

У тунцевій промисловості, згідно з даними ООН, зайняті майже сто світових держав. Вилов риби потрібний для задоволення потреб консервної та кулінарної галузей. Через надмірні масштаби вилову промислової риби її популяція різко скоротилася, а екологічна проблема набула значного розмаху, поставивши на межу зникнення окремі види тунців.

Події і дати 2 травня

У 1848 році у Львові було створено першу українську політичну організацію – Головна Руська Рада. Вона складалася з 30 членів, серед яких були представники львівської інтелігенції та греко-католицького духовенства.

Джерела:

www.dilovamova.com, daytoday.ua/2-travnia, https://www.rbc.ua/ukr/styler/2-maya…

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
18 мая 2024