Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

Ігри Нескорених-2025: у відборі до збірної України – рекордна кількість кандидатів

mig.com.ua

Ігри Нескорених-2025:  у відборі до збірної України – рекордна кількість кандидатів

Про це повідомила пресслужба Міністерства у справах ветеранів, передає Укрінформ.

496 заяв надійшло на участь у відборі до національної збірної України Invictus Games 2025. Це рекорд

На участь у відборі до національної збірної України на Ігри Нескорених 2025 у Ванкувері-Вістлері (Канада) зарєєстровано 496 кандидатів.

Заявки мали змогу подавати військовослужбовці, військовослужбовиці та ветерани і ветеранки Сил оборони України, а також добровольці, які отримали поранення, були травмовані або захворіли під час або внаслідок виконання своїх службових обов’язків в зоні бойових дій з 2014 року.

Така кількість зареєстрованих кандидатів є абсолютним рекордом.

478 заяв отримали від військовослужбовців і ветеранів та 18 — від військовослужбовиць і ветеранок.

Вперше зареєструвалися — 282 учасники.

Найстаршому зареєстрованому учаснику 68 років, а наймолодшому — 20.

“Україна вкотре доводить, що ми сильна, незламна, цілеспрямована на перемогу нація. Вражає кожен і кожна, які зареєструвалися — від Донеччини до Закарпаття. І це теж є результатом, бо в єдності наша сила. Крім цього, рекорд цього року по кількості зареєстрованих учасників показав, що спорт для ветеранської спільноти — це не лише про фізичне відновлення, а й про психологічну реабілітацію та соціальне повернення, про той дух, коли “пліч-о-пліч” заради єдиної мети”, — зазначає виконуючий обов’язки Міністра у справах ветеранів України Олександр Порхун.

Наразі триває верифікації документів всіх зареєстрованих учасників. Після цього кандидати будуть запрошені на всеукраїнські змагання, які проходитимуть 31 травня — 2 червня у Києві і на учасників відбору чекатиме знайомство з дисциплінами Ігор Нескорених та цінностями проєкту.

У ході національного відбору учасники змагатимуться у таких видах адаптивного спорту:

До 30 червня відбіркова комісія вже оголосить склад національної збірної.

Нагадаємо, що цьогоріч до національної збірної України потрапить на десять осіб більше, ніж минулого — міжнародна Фундація Ігор Нескорених збільшила українську квоту з 25 до 35 учасників.

Відбір та підготовку збірної України 2025 року здійснює Міністерство у справах ветеранів України спільно з Українським ветеранським фондом Мінветеранів, Центром стратегічних комунікацій «СтратКом Україна», ГО «Повернись живим» та ГО «Ігри Інвіктус Україна».

Учасники реєструвалися через веб-платформу Е-ветеран, розроблений за технічної підтримки «Проєкту підтримки Дія», що впроваджується Програмою розвитку ООН (UNDP) в Україні за фінансування Швеції.

mva.gov.ua/prescenter/категорія/86-novini/496-zayav-nadiyshlo-na-uchast-u-vidbori-do-natsionalnoi-zbirnoi-ukraini-invictus-games-2025-tse-rekord

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
15 мая 2024